r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    4307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32882 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2534 micro
  • β-karotin
    8613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65764 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 2260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2843 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt és vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé.
  2. 200 fokos sütőben 25 perc alatt teljesen puhára sütjük a padlizsánokat.
  3. A bulgurt/kuszkuszt a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
  6. A ragut ízesítjük fahéjjal és kevés borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.
  7. Az összeállításhoz a padlizsánok belsejét csónakszerűen kivájjuk, a kivájt részt apróra vágjuk, megsózzuk, és a húsos raguhoz keverjük. A főtt kuszkuszt/bulgurt is a raguhoz keverjük. A ragut elosztjuk a padlizsánokban.
  8. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a töltött padlizsánokat. Ha szeretnénk, megkenhetjük a tetejüket kevés natúr joghurttal, és megszórhatjuk sajttal. Ekkor még 5 percre toljuk vissza őket a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 33762
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az egyik első recept, amit a megismerkedésünk után elkészítettem a férjemnek. Biztos kitaláltátok már, de azóta elvett feleségül, úgyhogy hajrá lányok, próbáljátok ki a receptemet:)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...