adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
150g darált marhahús213 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
1130
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
300g darált marhahús426 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
2260
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
34.6g padlizsán8 kcal
-
8.6g bulgur30 kcal
-
13g darált marhahús18 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.2g füstölt szalonna14 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
2 kcal
-
8.6g sűrített paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
10.8g víz0 kcal
Összesen
96
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1690.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 882.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1267 micro
-
β-karotin 4307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32882 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
1130
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 97.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3381.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 1728 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1765.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2534 micro
-
β-karotin 8613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 65764 micro
-
Lut-zea 1155 micro
Összesen
2260
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2843 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
300 g darált marhahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
50 g füstölt szalonna
-
1 közepes db sárgarépa
-
300 g konzerv paradicsom
-
200 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál fahéj
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt és vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé.
- 200 fokos sütőben 25 perc alatt teljesen puhára sütjük a padlizsánokat.
- A bulgurt/kuszkuszt a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
- A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
- A ragut ízesítjük fahéjjal és kevés borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.
- Az összeállításhoz a padlizsánok belsejét csónakszerűen kivájjuk, a kivájt részt apróra vágjuk, megsózzuk, és a húsos raguhoz keverjük. A főtt kuszkuszt/bulgurt is a raguhoz keverjük. A ragut elosztjuk a padlizsánokban.
- 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a töltött padlizsánokat. Ha szeretnénk, megkenhetjük a tetejüket kevés natúr joghurttal, és megszórhatjuk sajttal. Ekkor még 5 percre toljuk vissza őket a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 33705
- Feltöltés dátuma: 2017. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez volt az egyik első recept, amit a megismerkedésünk után elkészítettem a férjemnek. Biztos kitaláltátok már, de azóta elvett feleségül, úgyhogy hajrá lányok, próbáljátok ki a receptemet:)!