r
Nosalty Logó

Töltött óriáskagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Arthemis
Töltött óriáskagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 3504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1820 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk.
  2. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket. Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk.
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük.
  4. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.
  5. Sütőben alufólia alatt kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászorjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20446
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Gyorsan finom ebéd kerülhet az asztalra, egy könnyű leves után.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...