r
Nosalty Logó

Töltött oldalas

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Töltött oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3452 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    728 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9916 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    716 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3452 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  2. A zsír felét egy mély tepsibe öntjük, a maradékon pedig megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva hagyjuk hűlni.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, a májat, a tojásokat, a finomra vágott fokhagymát meg a fűszereket.
  4. Az oldalast húsos felét felszúrjuk, hogy egy nagy zsebet kapjunk, megtöltjük. Sózzuk, borsot darálunk rá, belerakjuk a tepsibe.
  5. Forró sütőben (220 fok) 20 percig pirítjuk. Letekerjük a hőfokot közepesre, kevés vizet öntünk a hús alá, fóliával befedjük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 48x30x7
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20961
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Ajánló

Nekem az oldalasnak csak az egyik fele volt tölthető, a másik felét úgy töltöttem meg, hogy a végét aláhajtottam, és az "alagútba" kanalaztam a masszát. Így egyforma vastag is lett mindenhol, és nem száradt ki a vékonyabbik része. Krumplipüré pinkben -Vicikó receptje volt a köret hozzá. Az enyémnek azért nem olyan sötét a színe, mert nem volt a hagyományos cékla a boltban, csak olyan, amelyik piros-fehér csíkos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Internetes "kalózkodás" közben találtam erre a receptre. Aki feltöltötte úgy kezdte, kérjük meg a hentest, hogy csontozza ki az oldalast. Na, neki biztos nincs kutyája! A miénk szerintem egy hétig nem ugatna, ha érezve a finom sült hús szagot csak a száraztáppal vágtatnánk ki hozzá. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...