r
Nosalty Logó

Töltött lángos fokhagymás tejföllel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
Töltött lángos fokhagymás tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Összesen 7199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    589.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12329.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    9717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 7199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta: beleöntjük egy tálba a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk és beleöntünk egy kis langyos vizet, a teáskanálnyi cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, jöhet bele a só és a tojás. Elkezdjük összeállítani a tésztát, óvatosan langyos vizet adunk még hozzá, és szép simára gyúrjuk. Ne legyen kemény a tészta, inkább legyen lágyabb, folyósabb állagú. Mikor szépen kidolgoztuk a tésztát, akkor adjuk hozzá az olvasztott margarint és ezzel is simára dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, addig elkészíthetjük a tölteléket. A bolognai szószt az előírásnak megfelelően elkészítjük, de egy kicsit tovább főzzük, hogy jobban besűrűsödjön.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és belenyomjuk a tejfölbe, picit megsózzuk. Félretesszük.
  4. Egy nagyobb tálcát kiolajozunk. A tésztából nagyobb darabokat tépkedünk, gombócokat formázunk, és a tálcára rakjuk. (Nekem ebből a mennyiségből 4 nagy lángosom lett, de ízlés kérdése, ki mekkorákat csinál.) Megint hagyjuk egy kicsit kelni (15 perc).
  5. Egy serpenyőben olajat melegítünk (meleg legyen az olaj, de ne forró, mert különben nem fog átsülni a lángos). Az olajos tálcát kilapogatunk egy tésztagombócot, és az egyik felére bolognai ragut kanalazunk, majd a másik oldalát ráhajtjuk és nagyon alaposan lelapogatjuk a szélét. Mehet a serpenyőbe, fedővel lefedve kis lángon sütjük, mert lassabbansül át a hagyományosnál!
  6. Ha mind kisült, fokhagymás tejföllel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10167
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött lángos fokhagymás tejföllel
Timike85 22 recept

Ezzel az étellel a szomszédasszonyom ismertetett meg, és azóta a család egyik kedvence. Egyszerű, kiadós és olcsó étel. A fokhagymás tejföl pedig... Régebben nem gondoltam volna, hogy egy bolognai raguhoz illene a fokhagymás tejföl, de ezután átértékeltem! Mi már sima lángost szinte csak a strandon eszünk. Azt a dolgot pedig, hogy a bolognai szósz porból van, nézzétek el nekem egy ilyen ételnél.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...