Töltött-kötözött nyúlfilé
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
42g nyúlhús57 kcal
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
83g kelkáposzta18 kcal
-
6 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g bacon111 kcal
Összesen
276
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g nyúlhús340 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
35 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g bacon668 kcal
Összesen
1660
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
19.5g nyúlhús27 kcal
-
19.5g darált sertéshús35 kcal
-
39g kelkáposzta8 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.3g bacon52 kcal
Összesen
130
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
276
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.9 g
Zsír
-
Összesen 108.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3925.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1569 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 880.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 480 micro
Összesen
1660
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg nyúlhús
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 szelet bacon
Elkészítés
- A nyúl fél gerincét használjuk fel (hosszában fél). Kifilézzük, de a hozzá kapcsolódó vékonyabb húsrészt nem vágjuk le (mellénél lévő húst). A vastagabb gerincrészt félig be is vághatjuk és kihajthatjuk, így nagyobb lesz a tölthető felület. A téglalap alakúra előkészített húst sózzuk, borsozzuk.
- A kelkáposztából csak néhány levelet használunk fel. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben félig megpuhítjuk a kelleveleket. Csak pár percig főzzük őket. Az erősebb főereket előtte elvékonyítjuk vagy kivágjuk, így egységes vastagságú lesz egy levél. Az így előre elkészített kelkáposztát egy rétegben leterítjük a húsra.
- A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a petrezselyemmel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tehetünk bele ételízesítőt is), és jól eldolgozzuk a pirított hagymával. A tölteléket elosztjuk a leveleken.
- A nyúl feltekerését majd a vastagabbik feléről kezdjük, ezért a fokhagymagerezdeket ide sorakoztatjuk. A későbbi szeletelés során így kerül majd egy-egy szelet közepére a krémesre sült hagyma.
- Feltekerjük az egészet, és beburkoljuk a vékony szalonnaszeletekkel. Madzaggal átkötözzük, így sülés közben megtartja az alakját, és szépen lehet majd szeletelni.
- Tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, és befedjük alufóliával. Közepes hőfokon sütjük, míg megpuhul a hús. Ez körülbelül egy-másfél óráig tart. Utána levesszük róla a fóliát, feltekerjük a sütő hőfokát, és még sütjük 5-10 percig, így a szalonna szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1501
- Feltöltés dátuma: 2016. április 11.
Ajánló
Bolti bacon helyett vékonyra szeletelt házi füstölt szalonnát is lehet használni, én is azt tettem. Kellemesen füstös íze lett az ételnek, ami jól harmonizált a kelkáposzta ízével. A bőrkét ne felejtsük el levágni a szalonnáról. A tepsibe a víz helyett használhatunk 1 dl fehérbort is, nekem sajnos az nem volt kéznél. Kivéve a sütőből kicsit szoktam várni a felszeleteléssel, mert azt azonnal frissen nem lehet szépre kivitelezni. Ujjnyi vastagságúra szeletelem, két szeletet számolok egy személyre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nyúl legbecsesebb részét töltve ajánlom ebben a receptben, ünnepnapokra vagy hétvégi ebédre. Valamilyen nem túl száraz burgonyaköret illik szerintem a legjobban hozzá, például krumplipüré vagy petrezselymes krumpli.