r
Nosalty Logó

Töltött keltekercsek savanyú káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Töltött keltekercsek savanyú káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    4682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20995.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    18728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3019 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 4503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt húst félpuhára főzzük.
  2. Egy másik lábasban 5 percig főzzük a rizst, majd lecsepegtetjük, a darált húshoz keverjük, és a zúzott fokhagymával, 1 tk pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük.
  3. A káposzta torzsáját egy hegyes késsel kivágjuk. Egészben, forrásban lévő vízbe tesszük, s egyenként lefejtünk róla 8-10 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, és amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk, hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon.
  4. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal, felgöngyöljük, a két végét összenyomva lezárjuk.
  5. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágottvöröshagymát. A tűzről félrehúzva, pirospaprikát keverünk hozzá, majd felengedjük kevés vízzel. Felforraljuk, beletesszük a savanyú káposztát, sóval, babérlevéllel ízesítjük.
  6. Amikor újra felforr, beletesszük a megtöltött káposztaleveleket, köréje tesszük a félig megfőtt húst és kolbászt, felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje.
  7. Lefedve, kb. 40 perc alatt, készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15113
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk. Hűtőszekrényben több napig eltartható egytálétel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...