r
Nosalty Logó

Töltött karaj sült krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Töltött karaj sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 991 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    4078 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bőrös karajt középen éles késsel felszúrjuk, vájatot készítünk. A darált húst edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, zúzott fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük. Jól összegyúrjuk és a karajba töltjük.
  3. A töltött karajt kizsírozott, korábban előre beáztatott cseréptálba tesszük. Öntünk rá 1 dl vizet és omlósra sütjük.
  4. A kifliburgonyát jól megmossuk, vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 320
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött karaj sült krumplival
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk