r
Nosalty Logó

Töltött karaj sült krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Töltött karaj sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 991 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    4078 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bőrös karajt középen éles késsel felszúrjuk, vájatot készítünk. A darált húst edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, zúzott fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük. Jól összegyúrjuk és a karajba töltjük.
  3. A töltött karajt kizsírozott, korábban előre beáztatott cseréptálba tesszük. Öntünk rá 1 dl vizet és omlósra sütjük.
  4. A kifliburgonyát jól megmossuk, vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 322
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött karaj sült krumplival
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...