Töltött kaliforniai paprika paradicsomszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Little Chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészületek
-
25 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
14g zsemle37 kcal
-
20g csiperkegomba4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
Hozzávalók a szószhoz
Összesen
300
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészületek
-
98 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
54g zsemle147 kcal
-
80g csiperkegomba17 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Hozzávalók a szószhoz
Összesen
1198
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészületek
-
6 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
3.3g zsemle9 kcal
-
4.8g csiperkegomba1 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
15.1g darált sertéshús28 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
Hozzávalók a szószhoz
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
-
30.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
73
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 805 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 328.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1972 micro
-
β-crypt 463 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
300
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5266.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 3221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1120 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 7886 micro
-
β-crypt 1853 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 1725 micro
Összesen
1198
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 1115 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Előkészületek
Hozzávalók a töltelékhez
-
1 db zsemle
-
80 g csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
20 g vaj
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
-
2 csipet bors
-
2 csipet fűszerpaprika
-
50 g trappista sajt
Hozzávalók a szószhoz
-
4 ek sűrített paradicsom
-
500 ml víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Előkészületek
- Megmossuk a paprikákat.
- Félbevágjuk, ezután eltávolítjuk a csumáját a magokkal együtt.
- A paprikák belsejét jól megsózzuk.
Hozzávalók a töltelékhez
- A száraz zsemlét beáztatjuk langyos vízbe.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk a hagymát, gombát és a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni.
- Míg a gombás keverék kihűl, addig összeállítjuk a húsmasszát: A darált húst egy edénybe tesszük, a tojást egy villával felverjük, majd hozzáadjuk. A zsemléből alaposan kinyomkodjuk a vizet, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk. és hozzáadjuk a masszához.
- Miután kihűlt a gombás keverékünk, azt is hozzáadjuk a húshoz, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával fűszerezzük.
- Ha mindezzel kész vagyunk, megtöltjük a paprikákat, majd egy tűzálló tálba helyezzük őket. Betoljuk az előmelegített sütőbe.
- Mielőtt a paprikák készen lennének, megszórjuk a tetejüket sajttal.
Hozzávalók a szószhoz
- A hozzávalókat egy kis fazékba tesszük, néha megkeverjük, és megvárjuk, míg felforr.
- Levesszük a tűzről, és a tűzálló tálba helyezett paprikák alá öntjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1852
- Feltöltés dátuma: 2019. március 05.
Ajánló
Köretként rizst tudok ajánlani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Little Chef
4 recept
Az iskolában egyik hétfő reggeli főzésórán ezt az isteni receptet kellett elkészíteni, ott is, illetve itthon is nagy sikere volt ennek az ételnek. :)