r
Nosalty Logó

Töltött hajában sült krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött hajában sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2987 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5973 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és így szűzen, minden nélkül egy lealufóliázott tepsiben 1 órára 220 fokon a sütőbe rakjuk. Az egy óra letelte után óvatosan lefejtjük a fóliát (még használni fogjuk), és további 45 percig 200 fokon ropogósra "szárítjuk". (Ha sietünk, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni, és a nyers burgonyával is kezdhetnénk az 5. ponton. Ilyenkor max 20-30 perc alatt megvegyunk, ám a hajában sült krumplinak egész más az íze.)
  2. A sütés után kb. 30 percre hűlni hagyjuk, miközben letakarjuk, hogy kellően beizzadjon a héja, melyet ez időt letelte után óvatosan leszedünk.
  3. A töltelékhez apróra kockázzuk a sárgarépát, a vöröshagymát, a szalámit (esetleg lehet darált csirkemell is), majd a túróval és a fűszerekkel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krumpli belsejében kis gödröket készítünk, és feltöltjük azt a túrós krémünkkel, és az így elkészült művünket óvatosan egy sütőbe helyezzük.
  5. Azérthogy semmi ne vesszen kárba, a tepsi aljába dobáljuk bele a kikapart burgonya darabkákat, cikkekre vágott almát, néhány sárgarépa karikát és egy fél citromot, majd fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, és öntsük fel kb. 1 cm magasságig vízzel.
  6. A citromtól és az almától minden kissé édes, ám ugyanakkor savanyú "mediterrán" ízt kap.
  7. Ezek után ismét fóliázzuk le a tepsinket, és fél órára (220 fokon) rakjuk ismét a sütőbe. A fél óra eltelte után szedjük le a fóliát, és reszelt sajttal jól púpozzuk meg a töltött burgonyáikat, és rakjuk vissza további 30 percre.
  8. A "mű" elkészülte után szedjünk ki mindent a tepsiből, majd az ott maradt zöldséglevet szedjük át egy másik lábosba, ahol azt egy kevés tejszínnel és egy kanál liszttel mártássá sűrítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 165 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10219
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story nagyjából mindig ugyan az... Meg kell próbálnom valami olyan ételt főznöm ami elsősorban kalória szegény(ebb), másodsorban pedig egészséges. A receptben egy kicsit csaltam, mivel csak az egyikben van hús, a másik az teljesen húsmentes, mondhatni vega. Az ételeimnél mindig az motivál, hogy jól lakjam, megkapjak belőle mindent, ami kell, és mindemellett ne hízzak tőle. Többnyire ülő munkát végzem emiatt 7-8 kiló súlyfeleslegre tettem szert, ám a receptjeimmel és a heti 3 alkalmi tornával 3 hónap alatt 9 kilótól szabadultam meg. Azt azért hozzá tenném ehhez, lemondattam a tejről, a fehér lisztről és a disznóságokról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...