Töltött hajában sült krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
100g alma47 kcal
-
100g csirkemellsonka95 kcal
-
100g sovány túró94 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
685
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
200g alma94 kcal
-
200g csirkemellsonka190 kcal
-
200g sovány túró188 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g edami sajt357 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
1369
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16.2g burgonya9 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
6.9g citrom1 kcal
-
16.2g alma8 kcal
-
16.2g csirkemellsonka15 kcal
-
16.2g sovány túró15 kcal
-
4g főzőtejszín5 kcal
-
8.1g edami sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
Összesen
110
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 265 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2987 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
685
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 73.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 1068 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 530.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5973 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1369
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
1 db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 db citrom
-
1 közepes db alma
-
20 dkg sovány túró
-
0.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és így szűzen, minden nélkül egy lealufóliázott tepsiben 1 órára 220 fokon a sütőbe rakjuk. Az egy óra letelte után óvatosan lefejtjük a fóliát (még használni fogjuk), és további 45 percig 200 fokon ropogósra "szárítjuk". (Ha sietünk, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni, és a nyers burgonyával is kezdhetnénk az 5. ponton. Ilyenkor max 20-30 perc alatt megvegyunk, ám a hajában sült krumplinak egész más az íze.)
- A sütés után kb. 30 percre hűlni hagyjuk, miközben letakarjuk, hogy kellően beizzadjon a héja, melyet ez időt letelte után óvatosan leszedünk.
- A töltelékhez apróra kockázzuk a sárgarépát, a vöröshagymát, a szalámit (esetleg lehet darált csirkemell is), majd a túróval és a fűszerekkel homogénre keverjük.
- A kihűlt krumpli belsejében kis gödröket készítünk, és feltöltjük azt a túrós krémünkkel, és az így elkészült művünket óvatosan egy sütőbe helyezzük.
- Azérthogy semmi ne vesszen kárba, a tepsi aljába dobáljuk bele a kikapart burgonya darabkákat, cikkekre vágott almát, néhány sárgarépa karikát és egy fél citromot, majd fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, és öntsük fel kb. 1 cm magasságig vízzel.
- A citromtól és az almától minden kissé édes, ám ugyanakkor savanyú "mediterrán" ízt kap.
- Ezek után ismét fóliázzuk le a tepsinket, és fél órára (220 fokon) rakjuk ismét a sütőbe. A fél óra eltelte után szedjük le a fóliát, és reszelt sajttal jól púpozzuk meg a töltött burgonyáikat, és rakjuk vissza további 30 percre.
- A "mű" elkészülte után szedjünk ki mindent a tepsiből, majd az ott maradt zöldséglevet szedjük át egy másik lábosba, ahol azt egy kevés tejszínnel és egy kanál liszttel mártássá sűrítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 165 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10219
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A story nagyjából mindig ugyan az... Meg kell próbálnom valami olyan ételt főznöm ami elsősorban kalória szegény(ebb), másodsorban pedig egészséges. A receptben egy kicsit csaltam, mivel csak az egyikben van hús, a másik az teljesen húsmentes, mondhatni vega. Az ételeimnél mindig az motivál, hogy jól lakjam, megkapjak belőle mindent, ami kell, és mindemellett ne hízzak tőle. Többnyire ülő munkát végzem emiatt 7-8 kiló súlyfeleslegre tettem szert, ám a receptjeimmel és a heti 3 alkalmi tornával 3 hónap alatt 9 kilótól szabadultam meg. Azt azért hozzá tenném ehhez, lemondattam a tejről, a fehér lisztről és a disznóságokról.