r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Andi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Töltött dagadó Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. 2 db tojást keményre főzünk, majd a héj eltávolítása után apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A megmosott és kicsit lecsöpögtetett petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
  3. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, az összevágott tojásokat, a nyers tojásokat, a zöldlevelet, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 2 ek zsemlemorzsát is.)
  4. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  5. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  6. Melléöntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 30 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 256
  • Össznézettség: 216291
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Elkészült életem első töltött dagadója. Kicsit félve, de nagy izgalommal és kíváncsisággal vágtam bele. Nem volt nagy a hús, ezért kevéske tölteléket állítottam össze, amibe most darált hús nem került. Mivel egyben vásároltuk a dagadót, Páromnak jutott a nemes feladat, hogy felszúrja :-) Sajnos sütés közben történt egy kis baleset, egy pici részen kirepedt és kikukucskált a töltelék, de ez természetesen az ízén nem igazán változtatott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...