r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Összesen 4216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Összesen 193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1942 micro
  • β-karotin
    4622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6388.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7766 micro
  • β-karotin
    18488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2354 micro
Összesen 4216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Elkészítés

A húshoz

  1. Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.
  2. A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.
  3. Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és a sütőben készre sütjük az ételt.
  4. Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7058
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Élvezet dolgozni egy szép nagy dagadóval, amibe belegyömöszöljük a tölteléket. A sárgarépa édessége és a savanyú káposzta savanyúsága pompás ízkombinációt alkot! Utána egy pohár Juhfark vagy egy Kéknyelű...

Hozzávalók

A húshoz

A sárgarépás savanyúkáposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...