Töltött dagadó 9. - sárgarépás savanyú káposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
-
175g sertésdagadó821 kcal
-
100g pulykamell157 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépás savanyúkáposztához
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1055
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
-
700g sertésdagadó3283 kcal
-
400g pulykamell628 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépás savanyúkáposztához
-
600g savanyú káposzta114 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4216
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
-
32.3g sertésdagadó151 kcal
-
18.4g pulykamell29 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sárgarépás savanyúkáposztához
-
27.7g savanyú káposzta5 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
193
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 1160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 370.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1942 micro
-
β-karotin 4622 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
1055
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 175.2 g
Zsír
-
Összesen 358.7 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6388.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1021 mg
-
Nátrium 4639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1483.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1872 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7766 micro
-
β-karotin 18488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2354 micro
Összesen
4216
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
70 dkg sertésdagadó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál bors
-
só ízlés szerint
A sárgarépás savanyúkáposztához
-
60 dkg savanyú káposzta
-
25 dkg sárgarépa
-
20 dkg vöröshagyma
-
1 kávéskanál köménymag
-
6 db babérlevél
-
2 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.
- A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.
- Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és a sütőben készre sütjük az ételt.
- Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7058
- Feltöltés dátuma: 2011. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Élvezet dolgozni egy szép nagy dagadóval, amibe belegyömöszöljük a tölteléket. A sárgarépa édessége és a savanyú káposzta savanyúsága pompás ízkombinációt alkot! Utána egy pohár Juhfark vagy egy Kéknyelű...