r
Nosalty Logó

Töltött cukkini Brofi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szega
Töltött cukkini Brofi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    2007 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10032 micro
Összesen 1295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a megmosott, megpucolt és apróra vágott gombát. Nem kell alá víz, mert a gomba nagyon sok vizet ereszt. Mikor már kicsit összeesett, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a majoránnát. Addig pirítjuk, míg megbarnul, és már csak kevés leve marad, ekkor félretesszük.
  2. A csirkehúst mossuk meg, és daráljuk le (vagy vegyünk készen ledarálva). Szórjuk meg a fűszersóval, borssal és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a mustárt is. Vágjuk nagyon apróra a paradicsomot, a paprikát és az újhagymát, majd ezt is szórjuk bele a húsba. Törjünk rá egy tojást, és adjuk hozzá a gombát, majd az egészet jól dolgozzuk át.
  3. A cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, majd hosszába is úgy, hogy egységes kis hajókat kapjunk. A belsejét egy kanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk a belsejét, rászórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót, majd egy enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük őket.
  4. Megtöltjük a kis hajókat a töltelékkel, és esetleg egy gondolatnyi olívaolajat cseppentünk mindegyikre, majd lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe 200 fokra egy 40 percre. Ezután levesszük a fóliát, és további 15-20 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4334
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diétánk része, de mégis egy kis hús legyen benne, viszont zsemlemorzsa nem, így talán kevésbé olyan nehéz is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...