r
Nosalty Logó

Töltött cukkini Brofi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szega
Töltött cukkini Brofi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    2007 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10032 micro
Összesen 1295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a megmosott, megpucolt és apróra vágott gombát. Nem kell alá víz, mert a gomba nagyon sok vizet ereszt. Mikor már kicsit összeesett, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a majoránnát. Addig pirítjuk, míg megbarnul, és már csak kevés leve marad, ekkor félretesszük.
  2. A csirkehúst mossuk meg, és daráljuk le (vagy vegyünk készen ledarálva). Szórjuk meg a fűszersóval, borssal és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a mustárt is. Vágjuk nagyon apróra a paradicsomot, a paprikát és az újhagymát, majd ezt is szórjuk bele a húsba. Törjünk rá egy tojást, és adjuk hozzá a gombát, majd az egészet jól dolgozzuk át.
  3. A cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, majd hosszába is úgy, hogy egységes kis hajókat kapjunk. A belsejét egy kanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk a belsejét, rászórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót, majd egy enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük őket.
  4. Megtöltjük a kis hajókat a töltelékkel, és esetleg egy gondolatnyi olívaolajat cseppentünk mindegyikre, majd lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe 200 fokra egy 40 percre. Ezután levesszük a fóliát, és további 15-20 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4334
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diétánk része, de mégis egy kis hús legyen benne, viszont zsemlemorzsa nem, így talán kevésbé olyan nehéz is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek