r
Nosalty Logó

Töltött cukkini Anitától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Aaaniii
Töltött cukkini Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    384 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    4123 micro
Összesen 539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    12368 micro
Összesen 1620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinik végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, és sós vízben 10 percig főzzük. Kiszedjük, hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon a darált hússal megpirítjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, ha kész, félrehúzzuk, és 2 tk pirospaprikával elkeverjük.
  3. A cukkinik belsejét kikanalazzuk, a paradicsommal együtt apró kockákra vágjuk, és a darált húshoz adjuk, végül az egészet elkeverjük a tejföllel és a zsemlemorzsával. Ízlés szerint utánafűszerezzük.
  4. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a cukkinikat, ráhalmozzuk a tölteléket, reszelt sajttal megszórjuk, és szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27771
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Én így készítem ezt az ételt, melyet általában sült krumplival tálalok, bár én köret nélkül eszem. A paradicsom nálam a saját kertemben megtermett, zamatos koktélparadicsom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...