r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell Szabitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csirkemell Szabitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    5012 micro
  • β-karotin
    12161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot ételízesítős sós vízben előfőzzük, majd a megmosott és felszeletelt gombával olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk.
  2. A vöröshagymából, a fokhagymából és a 2 tojásból a szokásos módon hagymás tojást készítünk.
  3. A csirkemelleket félbevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen szét, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az egyikre kanalazunk a zöldbabos gombából, a másikra pedig a hagymás tojásból, fogpiszkálóval átszúrjuk, és 4-5 evőkanál olívaolajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Egy kis húslevest is öntünk alá, és lefedjük pár percre.
  5. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben félkészre főzzük. A répákat is meghámozzuk, a vastagabbakat kettévágjuk, és ételízesítős vízben félkészre főzzük.
  6. Olajozott sütőtálba halmozzuk őket, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és pár csepp olíva olajat öntünk rá. 200 fokos sütőben készre sütjük.
  7. A zöldbabos gombából jutott még köretnek is.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemellet szinte mindennel meg lehet tölteni, egyik vasárnap ez sikerült.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...