Töltött csirkemell krumplipürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
csirkemellhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
krumplipüréhez
Összesen
1003
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
csirkemellhez
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
400g spenót66 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
krumplipüréhez
Összesen
4007
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
csirkemellhez
-
24.3g csirkemellfilé29 kcal
-
16.2g spenót3 kcal
-
5.1g mozzarella15 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
6.1g zsemlemorzsa24 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
krumplipüréhez
Összesen
162
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1918.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 323.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4090 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8923 micro
Összesen
1003
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 232.8 g
Zsír
-
Összesen 191.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7673 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 1487 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 2774 mg
-
Nátrium 2430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1294.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2125 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 1423 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 947 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 762 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16358 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35691 micro
Összesen
4007
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1445 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
csirkemellhez
-
40 dkg spenót
-
125 g mozzarella
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
krumplipüréhez
Elkészítés
csirkemellhez
- A csirkemelleket megmossuk, majd szárazra töröljük.
- A csirkemelleket egy éles, hegyes késsel a vastagabbik végének közepén felszúrjuk, és mély, széles zsebeket vágunk bele úgy, hogy ne szúrjuk-vágjuk ki az oldalait. Az üregeket kezünkkel sózzuk és enyhén borsozzuk.
- A spenót leveleket megmossuk, majd félig nedvesen egy lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Ha kész, kihűtjük.
- A megfonnyasztott spenótot egy villa segítségével összepasszírozzuk. A mozzarellát apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a spenótpéppel. Ekkor tegyük bele a szerecsendiót is. Ezzel a masszával megtöltjük a csirkemelleket, és fogvájóval összetűzzük.
- A csirkemelleket kívülről enyhén megsózzuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban szép ropogósra sütjük. (Hogy jól átsüljön, többször forgassuk meg az olajban.)
- Tálalás előtt hűtsük langyosra, mert csak úgy lehet gusztusosan szeletelni.
krumplipüréhez
- A krumplikat hámozás, mosás után enyhén sós vízben főzzük puhára.
- A főtt krumplikat hámozás után törjük össze. Tegyük bele a vajat és a tejet. Keverjük habosra. Forrósítsuk fel, és amennyiben szükséges, sózzunk utána.
- A kihűlt csirkemelleket vágjuk félbe vagy szeleteljük fel. Így tegyük tányérokra a krumplipüré mellé.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3299
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.
Ajánló
Lerövidíthetjük az előkészítési munkát, ha a csirkemelleket előző este töltjük meg. Így az ebédnél már csak ki kell venni a hűtőből, és bepanírozni, majd sütni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
607 recept
Színes és kívánatos! A spenót íze jól harmonizál a mozzarellával. A gyermekem számára így nem ijesztő a spenót vad zöld színe. Mi csak "színes pipimellnek" hívjuk. A rántott csirkét néha ezzel a fajta elkészítési móddal variálom.