r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve fetás salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve fetás salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8416.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2372 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    12554 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8584 micro
Összesen 2569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    373 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket vágjuk ketté, majd még ketté, így lesz 4 darab mellünk. Fektessük őket deszkára, és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb. 2 cm-t, és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép, nagy szeletet, amit meg tudunk tölteni. Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikomlevelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan, és fogpiszkálóval rögzítsük egy-két helyen. Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.
  3. A vajat olvasszuk fel, és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.
  4. Helyezzük a hústekercseket jénai tálba, és öntsük le őket a fűszeres vajjal. Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
  5. A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk. A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, és mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát, és így tovább, ameddig szeretnénk. De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1066
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, és egy igazi mestermű lett belőle, ami nem csak csodás, de isteni finom is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...