Töltött csirkecombok Konyhatündérkétől
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Konyhatündérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
375g csirkecomb417 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
100g sör43 kcal
-
50g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1058
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
400g sör172 kcal
-
200g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4234
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
48.9g csirkecomb54 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.5g kenyér18 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
6.5g tv-paprika1 kcal
-
13g sör6 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
Összesen
138
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 79.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 916 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1339 micro
Összesen
1058
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 174.6 g
Zsír
-
Összesen 318.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 1266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4992.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 1872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 791 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 857 mg
-
Retinol - A vitamin: 451 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 3666 micro
-
β-crypt 272 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5355 micro
Összesen
4234
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
6 db csirkecomb
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 szelet kenyér
-
3 db tojás
-
2 ek ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek fűszerpaprika
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 dl víz
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst megmossuk, és megtisztítjuk.
- A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
- Mikor levettük a tűzről, pirospaprikát is szórunk rá.
- A kenyeret kinyomkodjuk, és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is. Valamint apró kockára vágjuk a paprikákat, és azt is jól hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is, és jól összedolgozzuk a tölteléket.
- A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük, és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel.
- Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk, és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk, míg készre nem sül. Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt, és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaljuk
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 85837
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konyhatündérke
24 recept
Ebédre, vendégváró főételként kiváló. A kétszínű paprika feldobja a tölteléket, mutatóssá teszi, mindamellett nagyon finom is.