r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb rizzsel és ecetes szilvával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Sweetly
Töltött csirkecomb rizzsel és ecetes szilvával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A fűszerekhez ízlés szerint

A tepsi kikenéséhez

454
Kalória
29g
Fehérje
14.7g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
152.2g
Víz
146.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
4.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött csirkéhez

A fűszerekhez ízlés szerint

A tepsi kikenéséhez

Összesen 454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött csirkéhez

A fűszerekhez ízlés szerint

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött csirkéhez

A fűszerekhez ízlés szerint

A tepsi kikenéséhez

Összesen 100 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    456.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 1364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A töltött csirkéhez

  1. A csirkecombokat megmossuk, tollakat, szőröket eltávolítjuk.
  2. A zsemlét vagy kenyeret darabokra tépjük és annyi tejbe áztatjuk, hogy felszívja, de ne ázzon el.
  3. Elkészítjük a tölteléket: A májkrémet, apróra vágott petrezselymet, fűszereket összedolgozzuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, megkóstoljuk, és ha kell, tetszés szerint még fűszerezzük. A rozmaringra és tárkonyra vigyázzunk, mert elég intenzív ízű fűszerek, elég belőlük 1-1 mk-nyi.
  4. Ezt a tölteléket 3 részre osztva a csirkecombok bőre alá töltjük és eligazítjuk (óvatosan, hogy el ne szakadjon a bőr). Ha szükséges hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást.
  5. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vastagon zsírral, beleöntünk még kb.1 dl vizet, beletesszük a megtöltött csirkecombokat, és alufóliával befedjük a tepsit.
  6. Előmelegítjük a sütőt, betesszük a tepsit és így lefedve pároljuk kb. 45-50 percig 180 fokon.
  7. Ezután levesszük a fóliát, feltesszük a hőfokot kb. 220 fokra, és a levével való gyakori öntözgetéssel -hogy ki ne száradjon- pirosra sütjük. Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük, ezalatt a töltelék megdermed,és szebben szeletelhető.
  8. Párolt rizzselés ecetes szilvával tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A töltött csirke töltelékét számtalan módon lehet variálni. Nekem most ezek a fűszerek és hozzávalók álltak rendelkezésemre. Amikor először hallottam az ecetes szilváról, szkeptikus voltam. Aztán egy ismerősöm megkóstoltatta velem, és azóta már magam készítem a szilva szezonban. Natúr sült, bundázott és töltött húsok mellé kiválóan alkalmas. Az ecet ellenére megmarad az édes íze, ettől olyan különlegesen finom. Ajánlom mindenki figyelmébe! :) A recept az Ecetes szilva Miss Sweetly konyhájából receptemnél található.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!