Töltött aranygaluska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
25g tej14 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
139 kcal
-
18g vaj125 kcal
A szóráshoz:
A vanília mártáshoz:
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
150g tej84 kcal
-
57 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
1434
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
25g friss élesztő26 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g tej56 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
70g vaj502 kcal
A szóráshoz:
A vanília mártáshoz:
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
600g tej336 kcal
-
229 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összesen
5734
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.7g vaj33 kcal
-
9.3g sárgabaracklekvár26 kcal
-
3.3g vaj23 kcal
A szóráshoz:
A vanília mártáshoz:
-
9.3g főzőtejszín12 kcal
-
27.9g tej16 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
Összesen
266
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1352.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
1434
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 250.3 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5408.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1309 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1343 mg
-
Nátrium 2200 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 760.3 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 377.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 1408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
5734
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
2.5 dkg friss élesztő
-
4 dkg cukor
-
1 dl tej
-
50 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg vaj
A szóráshoz:
A vanília mártáshoz:
-
2 dl főzőtejszín
-
6 dl tej
-
60 g vaníliás pudingpor
-
4 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához:
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet, cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük, a közepébe beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojást, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. A végén az olvasztott vajjal szép hólyagosra dagasztjuk.
- Duplájára kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, fél cm vastagra nyújtjuk, sűrű baracklekvárral megkenjük, majd félbehajtjuk, és 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Még 20 percet kelesztjük letakarva.
- 200 fokra melegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.
- Ha barnulna a dió, fóliával befedjük, hogy meg ne égjen.
- A vaníliamártáshoz valókat összekeverjük, és felfőzzük.
- Az aranygaluskát még melegen, porcukorral meghintve, vaníliamártással fogyasszuk. Kicsit eltérő a hagyományostól. Nagyon finom lett. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×38
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 18153
- Feltöltés dátuma: 2015. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Nagyon finom ez a lekvárral töltött aranygaluska. Aki még nem kóstolta, bátran készítse el!