r
Nosalty Logó

Tolófánk gyűrűk citromos cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Tolófánk gyűrűk citromos cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    324.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is ebből az adagból kb. 35 db fánk lesz. Ennek megfelelően sütőpapírt kb. 10x10 cm-es darabokra vágunk, és megvajazzuk őket.
  2. A vizet lábosban felforraljuk, beletesszük a margarint, és ha felolvadt, lehúzzuk a tűzről. A lisztet és étkezési keményítőt beleszitáljuk.
  3. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett kb. 1 percig főzzük, amíg egységes masszává áll össze a tészta. Akkor jó, ha elválik a lábos falától. Áttesszük egy tálba, és hűlni hagyjuk.
  4. Robotgéppel beledolgozzuk a cukrot és a vaníliáscukrot. Öt tojást egyenként(!) jó alaposan beledolgozunk a masszába.
  5. A hatodik tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztába, hogy fényesen csillogjon, és ne folyjon le a kanálról. A sütőport a teljesen kihűlt tésztába keverjük bele.
  6. Serpenyőben vagy lábosban felforrósítjuk az olajat.
  7. A tésztát adagonként csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a sütőpapírra gyűrűformát nyomunk belőle.
  8. A sütőpapírt egyik sarkánál fogva óvatosan a forró olajba mártjuk, így leválasztjuk róla a tésztát. Mindkét oldalon aranysárgára sütjük (1-1 perc!). Szűrőkanállal kiszedjük, konyhai törlőpapírra szedve hűlni hagyjuk.
  9. A mázhoz a porcukrot citromlével és annyi meleg vízzel keverjük össze, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Ecsettel a fánkra kenjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2913
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

A tolófánk tulajonképpen csak egy egyenes tésztacsíkot jelent, amit belenyomunk a forró olajba. Ez a változat jóval macerásabb, viszont annál különlegesebb. Az égetett tészta a kettős hőhatás (főzés és sütés) miatt kapta a nevét. Elsősorban fánkokat készítenek belőle. Fontos, hogy a tojásokat egyenként dolgozzuk bele a langyosra hűlt tésztába, és jó alaposan keverjük ki. A sütőport pedig a teljesen kihűlt tésztába szabad beledolgozni, mert ha még melegen vagy langyosan adnánk hozzá, a sütőpor térfogatnövelő ereje túl hamar érvényesülne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első fánkom. :) Bár nem vagyok oda a fánkért, kedvenc süteményes könyvecskémet nézegetve megtetszett ez a fajtája. Égetett tésztát sem csináltam még soha, úgyhogy ez dupla kihívás volt. Bevallom, meg is küzdöttem vele. :) Végül törekvéseimet siker koronázta, és az eredménynek 10 perc után hűlt helyét se leltük. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...