r
Nosalty Logó

Tökös-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica
Tökös-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4587.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    2311 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 2901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk.
  2. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, lereszeljük.
  3. A reszelt tököt a darált cukros mákhoz és a mazsolához keverjük.
  4. A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
  5. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
  6. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  7. Kikent tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük olajjal és tejföllel.
  8. Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal.
  9. Forró sütőben 20-30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 110696
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromban Édesanyám rendszeresen készítette. Ő  a tésztát is saját kezűleg nyújtotta. Nagyon ízletes rétes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...