r
Nosalty Logó

Tökmagos burgonyafánk karamellás tökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Batida
Tökmagos burgonyafánk karamellás tökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyafánk

Sütőtök

Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyafánk

Sütőtök

Összesen 2028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyafánk

Sütőtök

Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1317 micro
  • β-karotin
    6666 micro
  • β-crypt
    5470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3724 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5269 micro
  • β-karotin
    26662 micro
  • β-crypt
    21881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    1263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Burgonyafánk

Sütőtök

Elkészítés

Burgonyafánk

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és összetörjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amíg rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk. (Nekem kicsit több kellett, mint 20 dkg.)
  2. Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat tökmaggal megszórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. Végül bő, forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
  3. A sütőtök húsát apróbb kockákra (esetleg hasábokra) vágjuk.
  4. A cukrot forró serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük az almalével. Ha a karamell feloldódott, a tökkockákat beleszórjuk. Citromlével, csipet sóval, őrölt borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul.
  5. A meleg, tökmagos fánkok mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 666
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több mint 16 évig gyűjtöttem innen-onnan recepteket a saját kis "receptlexikonomba". A mai világban azonban már nem éri meg, hiszen ott az internet és a jobbnál jobb profi szakácsok kézikönyvei... Így mielőtt ezek  a receptek az "örök szakácsmezőkre" kerülnének, búcsúzóul a legérdekesebbnek, legínycsiklandóbbnak tartott finomságokat szeretném elkészíteni. Hogy hogyan nézhetett ki ez a fogás eredetileg, azt sajnos nem tudom, de az én vízióimban így állt össze a  kép. :) Érdekes ízvilág a sós fánkocskák és a karamelles sütőtök párosa, de semmiképpen sem rossz. Aki szereti a sütőtököt, annak szívből ajánlom kipróbálásra!  Annyit még hozzáfűznék azonban, hogy a tésztába nyomorgatott tökmagok előszeretettel válnak le sütés közben (pedig alaposan belenyomkodtam), így a kb. 30-35 fánkocskának csak a fele lett igazán magos. :)

Hozzávalók

Burgonyafánk

Sütőtök

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...