Tökmagos burgonyafánk karamellás tökkel
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
Burgonyafánk
-
100g burgonya58 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g tökmag112 kcal
Sütőtök
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
Burgonyafánk
-
400g burgonya231 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g tökmag446 kcal
Sütőtök
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1317 micro
-
β-karotin 6666 micro
-
β-crypt 5470 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3724 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 602 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1643 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3507 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 5269 micro
-
β-karotin 26662 micro
-
β-crypt 21881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 1263 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Burgonyafánk
- A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és összetörjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amíg rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk. (Nekem kicsit több kellett, mint 20 dkg.)
- Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat tökmaggal megszórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. Végül bő, forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
- A sütőtök húsát apróbb kockákra (esetleg hasábokra) vágjuk.
- A cukrot forró serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük az almalével. Ha a karamell feloldódott, a tökkockákat beleszórjuk. Citromlével, csipet sóval, őrölt borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul.
- A meleg, tökmagos fánkok mellé kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 666
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Több mint 16 évig gyűjtöttem innen-onnan recepteket a saját kis "receptlexikonomba". A mai világban azonban már nem éri meg, hiszen ott az internet és a jobbnál jobb profi szakácsok kézikönyvei... Így mielőtt ezek a receptek az "örök szakácsmezőkre" kerülnének, búcsúzóul a legérdekesebbnek, legínycsiklandóbbnak tartott finomságokat szeretném elkészíteni. Hogy hogyan nézhetett ki ez a fogás eredetileg, azt sajnos nem tudom, de az én vízióimban így állt össze a kép. :) Érdekes ízvilág a sós fánkocskák és a karamelles sütőtök párosa, de semmiképpen sem rossz. Aki szereti a sütőtököt, annak szívből ajánlom kipróbálásra! Annyit még hozzáfűznék azonban, hogy a tésztába nyomorgatott tökmagok előszeretettel válnak le sütés közben (pedig alaposan belenyomkodtam), így a kb. 30-35 fánkocskának csak a fele lett igazán magos. :)