Tökkrém tavaszi fűszerekkel
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g közönséges tök17 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g majonéz74 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
13g rukkola3 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g közönséges tök67 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
50g rukkola13 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
40.4g közönséges tök5 kcal
-
37.2g újhagyma7 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g majonéz24 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
4g rukkola1 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 788 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 961 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 96.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4160.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 3152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 721.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1033 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3844 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7200 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Kiolvasztjuk a tököt, leöntjük a levét. Sóval, pici borssal és a petrezselyem feldarabolt szárával kevés olajonpuhára pároljuk.
- Pár csepp olajon megpároljuk az újhagyma karikákra vágott zöldjét (ha nem sajnáljuk, a fehér része is mehet bele).
- A hagymát bekekeverjük a tökpürébe, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük, majd a végénbelekeverjük a petrezselyemlevélkéket és a többi friss fűszernövénytis.
- Hűtőben legalább egy órát hagyjuk összeérni, majd pirítósra kenve vagy mártogatósként főtt tojás, rántott máj, fasírt, csevapmellé kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6580
- Feltöltés dátuma: 2012. május 30.
Ajánló
Cukorbetegeknek infó: fenti teljes mennyiség kb. 40 gramm CH-ot tartalmaz, glikémiás indexe közepes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cukkiniből gyakran készítem ennek a kapros változatát, de most győzött a férfiúi akarat, és a kapor a kovászos uborka üvegébe került, míg ehhez a pempőhöz az újhagyma kicsit már kemény, vadabb ízű maradék zöldje és friss piaci petrezselyem jutott. Ez a kombináció is bevált, sőt, újszerű és könnyed ízvilágával lazán felveszi a versenyt a kapros cukkinikrémmel, ami eddig a nagy kedvenc volt. Fontos, hogy ne savanykás ízű, híg majonézt és tejfölt használjunk, hanem mindkettő sűrű, jó minőségű legyen, mert ecetes ízzel ezt a krémet nem tudom jó szívvel ajánlani. Ugyanez cukkiniből is készíthető, de mirelit tökből olcsóbb és gyorsabb, az íze pedig ugyanolyan. Hígabbra hagyva, majonézes salátaalapnak, salátaöntetnek is el tudom képzelni, pl. majonézes tojáshoz, krumplisalátához.