r
Nosalty Logó

Tökkrém tavaszi fűszerekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Tökkrém tavaszi fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4160.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    3152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1033 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7200 micro
Összesen 1044 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a tököt, leöntjük a levét. Sóval, pici borssal és a petrezselyem feldarabolt szárával kevés olajonpuhára pároljuk.
  2. Pár csepp olajon megpároljuk az újhagyma karikákra vágott zöldjét (ha nem sajnáljuk, a fehér része is mehet bele).
  3. A hagymát bekekeverjük a tökpürébe, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük, majd a végénbelekeverjük a petrezselyemlevélkéket és a többi friss fűszernövénytis.
  4. Hűtőben legalább egy órát hagyjuk összeérni, majd pirítósra kenve vagy mártogatósként főtt tojás, rántott máj, fasírt, csevapmellé kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6582
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: fenti teljes mennyiség kb. 40 gramm CH-ot tartalmaz, glikémiás indexe közepes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökkrém tavaszi fűszerekkel
Jolimami 45 recept

Cukkiniből gyakran készítem ennek a kapros változatát, de most győzött a férfiúi akarat, és a kapor a kovászos uborka üvegébe került, míg ehhez a pempőhöz az újhagyma kicsit már kemény, vadabb ízű maradék zöldje és friss piaci petrezselyem jutott. Ez a kombináció is bevált, sőt, újszerű és könnyed ízvilágával lazán felveszi a versenyt a kapros cukkinikrémmel, ami eddig a nagy kedvenc volt. Fontos, hogy ne savanykás ízű, híg majonézt és tejfölt használjunk, hanem mindkettő sűrű, jó minőségű legyen, mert ecetes ízzel ezt a krémet nem tudom jó szívvel ajánlani. Ugyanez cukkiniből is készíthető, de mirelit tökből olcsóbb és gyorsabb, az íze pedig ugyanolyan.  Hígabbra hagyva, majonézes salátaalapnak, salátaöntetnek is el tudom képzelni, pl. majonézes tojáshoz, krumplisalátához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...