r
Nosalty Logó

Töki pompos 9. - kukoricás

Geleva
Töki pompos 9. - kukoricás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

987
Kalória
34.7g
Fehérje
89.2g
Szénhidrát
55g
Zsír
285.4g
Víz
149.8g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15607.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    8911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    535.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk atésztához valókat a következő sorrendben:víz, cukor, só, liszttel elkevert főtt, áttört burgonya, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk tészta programon, ami csak keleszt. Ha nincs ilyen gépünk, kézzel keverjük össze a hozzávalókat, jól kidolgozzuk és1 órát kelesztjükmeleg helyen.
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát vékony karikára vágjuk.
  3. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, pici sóvalízesíthetjük.
  4. A megkelt tésztát egy olajjal megkent gáztepsibe nyomkodjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, kb 5 percig elősütjük.
  5. Megkenjük a tetejét a fokhagymás tejföl 2/3 részével, rászórjuk a szalonnakockákat, a kukoricát, a hagymakarikákat. Megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbeés kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép színt kap.
  6. A sütőből kivéverövid ideigpihentetjük, így szebben lehet szeletelni. Tálaláskor meglocsolhatjuk a maradék tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35x5

Mindig tudtam, hogy a családomnak kicsit fura ízlése van. Ínyencek, és minél bonyolultabb, annál többször jöhet.:) Keverünk mindent mindennel, újítunk. De  én neveltem és kényeztettem őket, most már késő...:) A pompost mindig így kérik...nem is rossz.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...