r
Nosalty Logó

Tökéletes, szaftos hamburger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Tökéletes, szaftos hamburger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hamburger

Burgerszósz

563
Kalória
39.1g
Fehérje
42.6g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
266.4g
Víz
102.1g
Koleszterin
8.4g
Rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hamburger

Burgerszósz

Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hamburger

Burgerszósz

Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hamburger

Burgerszósz

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    6018 micro
  • β-crypt
    1083 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    4121 micro
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5450.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1065.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    24071 micro
  • β-crypt
    4330 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    16483 micro
Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    270 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Hamburger

  1. A Knorr Szaftos Hamburger Alapját elkeverjük 175 ml forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk, amíg a keverék felveszi a nedvességet. Ezután hozzáadjuk a darált marhahúshoz, végül egyneművé keverjük a húspogácsát.
  2. A húspogácsák kisütése előtt állítsuk össze a burgerszószt, vágjuk fel a paradicsomot karikákra, és pirítsuk elő a hamburgerbucikat.
  3. A hamburgerbucikat vágjuk ketté, és közepesen forró serpenyőben egy kevés vajon pirítsuk aranybarnára őket.
  4. Beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy 6 vékonyabb) húspogácsát formázzunk, majd tegyük őket forró serpenyőbe pirulni.
  5. Oldalanként 4-5 percig süssük, és mielőtt elkészülnének, tegyünk rájuk 1-1 szelet cheddar sajtot, és hagyjuk ráolvadni.
  6. A pirított bucik alját kenjük meg a burgerszósszal, tépjünk rá salátát, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot. Erre jöhet az elkészült szaftos húspogácsa, végül a bucik teteje.
  7. Tálaljuk coleslaw salátával, fogyasszuk el mihamarabb!

Burgerszósz

  1. A csemegeuborkát és a lilahagymát vágjuk fel nagyon finomra, és adjuk hozzá a majonézhez.
  2. Fűszerezzük egy kevés füstölt fűszerpaprikával, és némi uborkalével hígítsuk fel.
  3. Kavarjuk egyneművé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Ha imádjátok a hamburgereket, de otthon nem mertetek még nekiállni, akkor csekkoljátok a receptünket, amiben megmutatjuk, hogyan készíthettek tökéletes hamburgert házilag. A Knorr Szaftos Hamburger Alap segítségével ízletes és szaftos húspogácsát gyárthatunk, ami méltó tölteléke lesz a precízen összeállított burgernek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!