Tőkehal babbal és chorizoval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g tőkehalfilé246 kcal
-
200g vajbab62 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
50g chorizo148 kcal
-
50g fodros kel0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
547
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g tőkehalfilé492 kcal
-
400g vajbab124 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
100g chorizo296 kcal
-
100g fodros kel0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
1095
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
36.5g tőkehalfilé30 kcal
-
24.3g vajbab8 kcal
-
24.3g konzerv paradicsom4 kcal
-
1.7g salottahagyma1 kcal
-
6.1g chorizo18 kcal
-
6.1g fodros kel0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
67
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1896.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 654.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
547
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.7 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3793.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1308.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 277 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1083 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
1095
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 667 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy lábasban pirítsuk a chorizot ropogósra. Tegyük félre a kisült zsírral együtt. Ugyanabban a serpenyőben egy kis chorizo zsíron fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval borssal és kurkumával. Főzzük 10 percig . Adjuk hozzá a babot, a forrázott fodros kelt, és az előzőleg megsült chorizo kockákat valamint az aprított kaprot.
- Főzzük további 2-3 percig. Ízesítsük, ha még szükséges.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon hevítsünk egy evőkanál chorizo zsírt. Sózzuk meg a halat, tegyük a serpenyőbe és süssük 3-4 percig. Fordítsuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és a citrom levét.
- Locsolgassuk meg a halat a citromos chorizós vajjal és süssük még 3 percig. Vigyázzunk, ne mozgassuk a tőkehalat, mert könnyen szétesik.
- Maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy elkészült e a hal. Ha a mérő 62-64 °C -ot mutat akkor átsült. Vegyük ki a serpenyőből a halat és pihentessük konyhai papírtörlőn 10 percig.
- Helyezzünk egy nagy adag ragut a tányér közepére, majd tegyük rá a tőkehalat és végül díszítsük friss kaporlevéllel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 242
- Feltöltés dátuma: 2022. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept
Tippek :) Tőkehal:Ajánlott a hal középső vastagabb részét használni. Egyenletesebben sül és szebb is. Chorizo: Fűszeres spanyol sertéskolbász. Nagyon jól megy fehér húsú halakhoz. Nem kell túl sokat használnunk különben elnyomja a hal lágy ízét. Fodros kel: Jól megy ehhez a raguhoz és nem mellesleg ad egy kis zöld színt neki. Kurkuma: Citrusos, fás ízvilága miatt kitűnő fehér húsú halakhoz. Sózatlan vaj:Csak egy kis darab vaj keveredve a chorizo zsírral csodás ízt ad a halnak.