r
Nosalty Logó

Tőkehal babbal és chorizoval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
Tőkehal babbal és chorizoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    667 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban pirítsuk a chorizot ropogósra. Tegyük félre a kisült zsírral együtt. Ugyanabban a serpenyőben egy kis chorizo zsíron fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval borssal és kurkumával. Főzzük 10 percig . Adjuk hozzá a babot, a forrázott fodros kelt, és az előzőleg megsült chorizo kockákat valamint az aprított kaprot.
  3. Főzzük további 2-3 percig. Ízesítsük, ha még szükséges.
  4. Egy serpenyőben közepes hőfokon hevítsünk egy evőkanál chorizo zsírt. Sózzuk meg a halat, tegyük a serpenyőbe és süssük 3-4 percig. Fordítsuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és a citrom levét.
  5. Locsolgassuk meg a halat a citromos chorizós vajjal és süssük még 3 percig. Vigyázzunk, ne mozgassuk a tőkehalat, mert könnyen szétesik.
  6. Maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy elkészült e a hal. Ha a mérő 62-64 °C -ot mutat akkor átsült. Vegyük ki a serpenyőből a halat és pihentessük konyhai papírtörlőn 10 percig.
  7. Helyezzünk egy nagy adag ragut a tányér közepére, majd tegyük rá a tőkehalat és végül díszítsük friss kaporlevéllel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 242
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tőkehal babbal és chorizoval
sodrofa 33 recept

Tippek :) Tőkehal:Ajánlott a hal középső vastagabb részét használni. Egyenletesebben sül és szebb is. Chorizo: Fűszeres spanyol sertéskolbász. Nagyon jól megy fehér húsú halakhoz. Nem kell túl sokat használnunk különben elnyomja a hal lágy ízét. Fodros kel: Jól megy ehhez a raguhoz és nem mellesleg ad egy kis zöld színt neki. Kurkuma: Citrusos, fás ízvilága miatt kitűnő fehér húsú halakhoz. Sózatlan vaj:Csak egy kis darab vaj keveredve a chorizo zsírral csodás ízt ad a halnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...