r
Nosalty Logó

Tök torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tök torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (10-12 szelethez)

A málnakrémhez

A díszítéshez

Összesen 858 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (10-12 szelethez)

A málnakrémhez

A díszítéshez

Összesen 5144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (10-12 szelethez)

A málnakrémhez

A díszítéshez

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 858 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1825 micro
Összesen 5144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához (10-12 szelethez)

A málnakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához (10-12 szelethez)

  1. A torta alapja valójában egy málnás Charlotte-torta. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk (csak gépi habverővel készíthető ezzel a módszerrel!). Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük.
  2. Szükségünk lesz egy félgömb alakú tálra (az enyém 22-23 cm átmérőjű és 11 cm magas falú), mert ebbe töltjük a süteményt. Sütőpapírra téve körberajzoljuk a tál alját, és az így előrajzolt körre annyi piskótatésztát kenünk, hogy 1 cm vastag piskótalapunk legyen. Ez lesz a tortát lezáró lap, amit előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütünk.
  3. A maradék masszát kb. 30×40 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe (gáztepsi) simítjuk 1 cm vastagon, és az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. (Vigyázzunk, hogy a piskótalapot ne szárítsuk ki, mert akkor nem fogjuk tudni feltekerni!)
  4. A sütőpapírral együtt kiemeljük a piskótalapot a tepsiből, és sütőpapírral együtt, még melegen feltekerjük. Majd hagyjuk kihűlni. A tortalapot kivesszük a tepsiből, és lehántjuk róla a sütőpapírt, kihűtjük egy rácson.
  5. Kitekerjük a kihűlt piskótát, lehántjuk róla a sütőpapírt, majd megkenjük a lekvárral (nem a sütőpapíros felén!), végül szorosan feltekerjük. (Fontos, hogy ne legyen lyuk a közepén!)
  6. A félgömb alakú tálat kibéleljük folpackkal vagy alufóliával. A piskótatekercsből fél cm vastag szeleteket vágunk, és ezeket szorosan egymás mellett helyezzük el a tálban úgy, hogy lehetőleg ne legyen rés közöttük. Egyet teszünk alulra, majd ezt rakjuk körbe-körbe mindaddig, amíg fel nem érünk a tál tetejéig.
  7. A málnakrémhez a málnát botmixerrel turmixoljuk a porcukorral.
  8. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint az 1dl hideg vízzel (kiengedett gyümölcs levével) megduzzasztjuk, majd teljes olvadásig felmelegítjük, kevergetve. A málnás pépet óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Egy kevés málnahabbal lehűtjük a forró zselatint, majd ezt a keveréket óvatosan beleforgatjuk a habba. Ha édesnek találnánk a krémet, egy fél citrom levével pikánsabbá tehetjük.
  9. A krémet a piskótával kibélelt tálba töltjük, majd lezárjuk a piskótakoronggal. Hűtőbe tesszük dermedni 12 órára.
  10. Másnap tortatálra borítjuk, és elkezdjük a díszítést.
  11. A félgömb alakú tortánkat megkenjük lekvárral, hogy a marcipán rátapadjon. Majd a marcipánt narancsos színre ételfestékkel beszínezzük. A színezett marcipán masszát kinyújtjuk akkora nagyságúra, hogy a félgömböt teljesen befedje. A nyújtáskor csak porcukrot szabad használni, hogy könnyen tudjunk bánni a marcipán masszával. Bevonjuk a tortát, majd tetszés szerint tovább díszítjük marcipánból készített őszi levelekkel stb.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8127
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisvároskánk önkormányzati ovijában minden évben megrendezésre kerül ősszel a Madárijesztő- és Tökfesztivál. Ebből az alkalomból a szülők szebbnél-szebb madárijesztőket és töklámpásokat készítenek, melyeket verseny keretében díjaznak. Ebben az évben megkértek, hogy a két kategória fődíjaként készítsek egy-egy tortát, stílusosan a tök kategória győztesének egy tök alakú tortát. Hát, így sikerült !

Hozzávalók

A tésztához (10-12 szelethez)

A málnakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...