r
Nosalty Logó

Tojásos kolbászpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tojásos kolbászpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 2532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6803 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    5014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    47984 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 2532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2615 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és rátesszük a karikára vágott kolbászt.
  2. Közben vékony szeletekre vágjuk a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, rátesszük a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverjük az aprított paradicsomot, majd ráöntünk a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor mustárral és kevés borssal ízesítjük.
  4. Közben 7 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, hideg vízzel leöblítjük, majd megpucoljuk. A tojásokat négybe vágjuk, és hozzákeverjük a pörkölthöz. Megszórjuk aprított metélőhagymával. Azonnal tálaljuk a körettel.
  5. Az édesburgonyát meghámozzuk, és félbevágva felszeleteljük. Keverőtálban összekeverjük az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítjük, és betoljuk a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9344
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos kolbászpörkölt
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon ízletes gyors ebédnek.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...