r
Nosalty Logó

Tojásos kalácsfészkek Mignontól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tojásos kalácsfészkek Mignontól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (10 db)

A fészkekhez

Összesen 914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (10 db)

A fészkekhez

Összesen 3656 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (10 db)

A fészkekhez

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    567 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    2129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3424 micro
Összesen 3656 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához (10 db)

A fészkekhez

Elkészítés

A tésztához (10 db)

  1. A langyos tejben elkeverjük a kétféle cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagyobb tálban a liszthez öntjük, majd beleöntjük a többi hozzávalót is (a vajat utoljára). Kézi robotgép dagasztóspiráljával fényesre-hólyagosra kidolgozzuk, tetejét meghintjük kevés liszttel, tiszta konyharuhával befedjük és huzatmentes helyen 30-35 perc alatt hagyjuk megkelni.
  3. Közben a tisztára mosott tojásokat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A szárazra törölt tojásokat óvatosan bedörzsöljük egy kevés olajjal.
  4. 2 gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra tesszük és jól átgyúrjuk. Hurkát formálunk belőle, és 10 db 8-9 dkg-os darabra vágjuk (használjunk mérleget!).
  6. Minden tésztadarabot 75-80 cm hosszú, vékony rúddá sodrunk, majd félbehajtjuk, kettős fonattal szorosan összefonjuk. Két végét úgy csippentjük össze, hogy 4-4 cm kimaradjon a végeken. Ezt a fonat belsejébe hajtjuk-nyomkodjuk, így lesz a fészeknek egy kis alja is.
  7. 5 kis koszorút teszünk egy tepsire (jó távol egymástól, mert szépen megnőnek még!), és mindegyik közepébe csücsültetünk egyet az előkészített tojásokból. Letakarjuk és 15-20 percig újra kelni hagyjuk.
  8. Míg a sütő előmelegszik elkeverünk egy tojást, és óvatosan megkenjük vele a tésztakoszorúkat (a tojásra ne menjen, mert barnák lesznek tőle!).
  9. Kb. 20 perc alatt sül készre egy-egy adag. A tepsiben még kb. 10 percig pihentetjük, majd rácsra rakosgatva, hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1221
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Megjegyzés: Sütéskor tegyünk a a sütő aljába egy meleg vízzel kétujjnyira felöntött tűzálló edénykét, és így gőz is lesz a jó süléshez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most először sütöttem kalácsot húsvétra. Már hetekkel az ünnep előtt sok receptet átnéztem, nem akartam a véletlenre bízni a sikert, de egyik leírás sem fogott meg igazán, olyan sablonosnak tűntek. Aztán egy jópár évvel ezelőtti NL konyhában megláttam Lajos Mari rovatában ezeket az aranyos kis tojásos kalácsfészkeket! Rögtön megtetszettek, pont ilyet kerestem! Mutatósak, egyediek, kicsit különlegesek! Elég csak rájuk nézni és megjön az ember étvágya, és akkor még nem is beszéltem a hozzá kínált finom sonkáról!

Hozzávalók

A tésztához (10 db)

A fészkekhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...