r
Nosalty Logó

Tojásos fasírttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Tojásos fasírttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 1823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3828 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3680 micro
Összesen 1823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 155 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Elkészítés

Fasírt

  1. Tegyük egy tálba a darált húst, adjuk hozzá a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan gyúrjuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy keményebb állagot kapjunk.
  2. Terítsünk sütőpapírt a munkapultra és a tenyerünkkel, lapogassuk rajta szét a húsmasszát ujjnyi vastagságú téglalap formára. Majd jöhet a töltelék.

Töltelék

  1. Kenjük rá a vajkrémet, szórjuk rá a sajtot, a késes aprítóval összedarabolt tojást és végül a paprikát, majd enyhén nyomkodjuk le. A papír segítségével tekerjük fel mint a piskótatekercset, a két végét pedig csavarjuk szorosan össze.
  2. A tekercset tegyük a hűtőbe 1 órára, majd egy nagyobb tepsibe fektessünk zsírpapírt és helyezzük rá a kicsomagolt hústekercset. Kenjük le a tetejét tojással, majd toljuk a forró ( 190 °C - os sütőbe és süssük kb. 60 percig. Félidőben ismét kenjük át a tekercs tetejét tojással.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 7153
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos fasírttekercs
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...