r
Nosalty Logó

Tojásos burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3532 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14127 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4132 micro
Összesen 1339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    378 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágva zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzárakjuk az apróra vágott sárgarépát és petrezselymet is, majd kis liszttel és színespaprikával és az apróra vágott fokhagymával rántást készítünk. 1,5-2 l vízzel felengedjük.
  3. A kapott levet ízlés szerint fűszerezzük borssal, 2-3 babérlevéllel és sóval.
  4. A kockára vágott burgonyát hozzáadva kb. 45 perc alatt kislángon puhára főzzük.
  5. Amikor a zöldségek megfőttek, a levesbe kevergetés nélkül 5-6 tojást ütünk (buggyantott tojásként).
  6. 10 perc után ecettel vagy citromlével ízesítjük, tejföllel kikeverve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 25416
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

A tojássárgája a tányérban szétkeverve még krémesebbé teszi az ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyalevesek variációi végtelenek, ezt a variációt nem láttam még a honlapon. Anyukám így készíti már évek óta. Laktató és több napig is eltartható leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...