r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 533 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 3193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 533 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A vajat, a kétféle cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük. Hozzákeverjük a likőrt és a sütőporral, keményítővel elkevert lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kevés vajjal kikent tortaformába simítjuk. Elosztjuk rajta a gyümölcsöt.
  4. A morzsához a vajat, a liszttel és a cukorral morzsásra dolgozzuk, és a gyümölcsre szórjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-55 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 620
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barack helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: cseresznye, meggy, szilva. A kihűlt süteményt meglocsolhatjuk tojáslikőr mázzal is, amelyhez 30 g porcukrot elkeverünk kb. 1 ek. tojáslikőrrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk