r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 533 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 3193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A morzsához:

Összesen 317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 533 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A vajat, a kétféle cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük. Hozzákeverjük a likőrt és a sütőporral, keményítővel elkevert lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kevés vajjal kikent tortaformába simítjuk. Elosztjuk rajta a gyümölcsöt.
  4. A morzsához a vajat, a liszttel és a cukorral morzsásra dolgozzuk, és a gyümölcsre szórjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-55 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 620
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barack helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: cseresznye, meggy, szilva. A kihűlt süteményt meglocsolhatjuk tojáslikőr mázzal is, amelyhez 30 g porcukrot elkeverünk kb. 1 ek. tojáslikőrrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...