Tojáslikőrös mandulatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
10g mandula59 kcal
-
10g dió65 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
4 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
33 kcal
A kenéshez
-
6g ribizlidzsem17 kcal
A tetejére
-
60g habtejszín175 kcal
-
2g habfixáló9 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
4 kcal
-
3g tojáslikőr10 kcal
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
100g mandula590 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g csokoládéforgács328 kcal
A kenéshez
-
60g ribizlidzsem167 kcal
A tetejére
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g tojáslikőr101 kcal
Összesen
5101
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
6.8g mandula40 kcal
-
6.8g dió45 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.1g csokoládéforgács22 kcal
A kenéshez
-
4.1g ribizlidzsem11 kcal
A tetejére
-
40.9g habtejszín119 kcal
-
1.6g habfixáló6 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2g tojáslikőr7 kcal
Összesen
346
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 381.5 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4475.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1071 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 595 mg
-
Foszfor 1977 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.5 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 595.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 2289 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
5101
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
2 ek víz
-
1 tk sütőpor
-
1 tk fahéj
A kenéshez
A tetejére
-
3 csomag habfixáló
-
3.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 ml tojáslikőr
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
- A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
- A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, és az előmelegített sütő középső rácsán megsütjük.
- Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
- Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
- Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1725
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Ajánló
Szerencsésebb, ha sűrű állagú a tojáslikőrünk. A díszítésnél ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk réseket a csíkok között!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát! :)