r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös mandulatorta

Samiya
Tojáslikőrös mandulatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

511
Kalória
8.3g
Fehérje
36g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
59.5g
Víz
149.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
26.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    381.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.5 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    595.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
  2. A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, és az előmelegített sütő középső rácsán megsütjük.
  5. Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
  6. Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
  7. Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát! :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...