Tojáslikőrös-málnás tiramisu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
5g tojáslikőr17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A málnához
A mascarpone krémhez
-
100g mascarpone404 kcal
-
5g tojáslikőr17 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g cukor77 kcal
Az összeállításhoz
-
15g tojáslikőr50 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
10g tojáslikőr34 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A málnához
A mascarpone krémhez
-
200g mascarpone808 kcal
-
10g tojáslikőr34 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g cukor155 kcal
Az összeállításhoz
-
30g tojáslikőr101 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
28g csokoládéforgács153 kcal
Összesen
2192
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
1.3g tojáslikőr4 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
A málnához
A mascarpone krémhez
-
25.4g mascarpone103 kcal
-
1.3g tojáslikőr4 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
Az összeállításhoz
-
3.8g tojáslikőr13 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
3.6g csokoládéforgács19 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1787.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.7 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 282.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 927 micro
Összesen
2192
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 ml tojáslikőr
-
50 g cukor
-
50 g finomliszt
-
0.3 csomag sütőpor
-
2 db tojás
-
1 csipet só
A málnához
-
150 g málna
A mascarpone krémhez
-
200 g mascarpone
-
10 ml tojáslikőr
-
1 db tojássárgája
-
40 g cukor
Az összeállításhoz
-
30 ml tojáslikőr
-
75 ml habtejszín
-
4 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A piskotához: a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a tojáslikőrrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Majd 3 adagban óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hűlni hagyjuk. Pohárral 6 kört szúrunk ki.
- A málnához: a málnát elkeverjük a sziruppal, egyett rottyantunk rajta. Hűlni hagyjuk.
- A mascarpone krémhez: a tojássárgát a cukorral és a likőrrel krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük.
- A poharak aljára 1-1 piskóta kört teszünk, meglocsoljuk1-1 tk tojáslikőrrel, elossztjuk rajta a málna felét, majd a mascarponekrém felét, beborítjuk 1-1 piskótakörrel, amelyet ismét meglocsolunk 1-1 tk tojáslikőrrel, majd elossztjuk rajta a maradék málnát és a maradék mascarponekrémet, beborítjuk a megmaradt piskótakörökkel. Hidegre tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, majd a piskótakörökre nyomjuk. Meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x20x3
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2857
- Feltöltés dátuma: 2012. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy tiramisu variáció. Málna helyett elkészíthetjük eperrel is.