r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-málnás tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös-málnás tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 2192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskotához: a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a tojáslikőrrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Majd 3 adagban óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hűlni hagyjuk. Pohárral 6 kört szúrunk ki.
  3. A málnához: a málnát elkeverjük a sziruppal, egyett rottyantunk rajta. Hűlni hagyjuk.
  4. A mascarpone krémhez: a tojássárgát a cukorral és a likőrrel krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük.
  5. A poharak aljára 1-1 piskóta kört teszünk, meglocsoljuk1-1 tk tojáslikőrrel, elossztjuk rajta a málna felét, majd a mascarponekrém felét, beborítjuk 1-1 piskótakörrel, amelyet ismét meglocsolunk 1-1 tk tojáslikőrrel, majd elossztjuk rajta a maradék málnát és a maradék mascarponekrémet, beborítjuk a megmaradt piskótakörökkel. Hidegre tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, majd a piskótakörökre nyomjuk. Meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x20x3
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2853
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tiramisu variáció. Málna helyett elkészíthetjük eperrel is.

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...