r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4648.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 5554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást és a cukrokat egy tálban konyhai robotgéppel kb. 5 percig jó habosra keverjük.
  2. A tojáslikőrt váltakozva a napraforgó olajjal hozzákeverjük.
  3. A lisztben elkevert sütőport és a lereszelt citrom héját is belekeverjük.
  4. Egy kivajazott és liszttel megszórt, 28 cm-es kuglófformába egyenletesen beleöntjük.
  5. Az előre fölmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 percig megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a süti állagát.
  6. Tipp: egy kevés csokidarát is keverhetünk a tésztába, vagy meggyel is ízesíthetjük. De csokimázzal is bevonhatjuk a kuglófunkat. jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1102
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Nagyon egyszerű, klasszikus kuglófrecept. Pihe-puha az állaga, és mivel 2 nap várakozás után a legfinomabb, ezért kitűnő vendégváró is, mert előre tudunk vele dolgozni. Nálunk nagyon kedveltek az ilyen és hasonló kevert sütemények. Mindenki szívesen fogyasztja csak úgy, amikkor éppen édesség hiánya van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...