Tojáslikőrös epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
24g finomliszt86 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g tojáslikőr168 kcal
-
4g lapzselatin13 kcal
-
157 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
-
125g eper38 kcal
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g tojáslikőr1344 kcal
-
30g lapzselatin106 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
1000g eper301 kcal
Összesen
8476
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
9.5g tojás12 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14.4g mascarpone58 kcal
-
11.5g tojáslikőr39 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
14.4g növényi habtejszín36 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
28.8g eper9 kcal
Összesen
244
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.1 g
Zsír
-
Összesen 442.7 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5647.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1260 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 2246 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 849.3 g
-
Cukor 620 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1241.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 1203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
8476
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Piskótához
Krém
-
50 dkg mascarpone
-
4 dl tojáslikőr
-
15 db lapzselatin
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kg eper
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olvasztott 10 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krém
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pépesítjük (vagy ennek hiányában villával összetörjük). Feltesszük főzni 10 dkg porcukorral. Időnként megkevergetve besűrítjük (ez kb. 30-40 perc). Kihűtjük.
- Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. 4 dl habtejszínt felverünk 10 dkg porcukorral. A mascarponét, a tojáslikőrt, a felvert tejszínhabot és a 2 csomag vaníliás cukrot összekeverjük.
- Egy kis lábosban felmelegítjük a maradék 1 dl habtejszínt pár evőkanál epervelővel. Feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat (vigyázzunk, forralni nem szabad!). A többi epervelőt beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hőkiegyenlítéssel a zselatinos krémet is belekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém elkezdjen dermedni.
- Ekkor a piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
- Szeletekre vágva tálaljuk, ezt a nagyon finom tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2051
- Feltöltés dátuma: 2014. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát a Vidék íze újságban találtam. Kicsit leegyszerűsítettem, és a tortát dupla mennyiségűre készítettem, mert a recept 18 cm-es tortáról szólt, én pedig 26 cm-est csináltam, mert a családi ünnepen sokan voltunk. Így még készítettem egy kókuszhabos-epres süteményt is. Nagyon finom torta, a szombati húsvéti családi összejövetelen mindenkinek nagyon ízlett. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 274 kalóriát tartalmaz.