r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 8476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    442.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5647.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.3 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 8476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olvasztott 10 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pépesítjük (vagy ennek hiányában villával összetörjük). Feltesszük főzni 10 dkg porcukorral. Időnként megkevergetve besűrítjük (ez kb. 30-40 perc). Kihűtjük.
  2. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. 4 dl habtejszínt felverünk 10 dkg porcukorral. A mascarponét, a tojáslikőrt, a felvert tejszínhabot és a 2 csomag vaníliás cukrot összekeverjük.
  3. Egy kis lábosban felmelegítjük a maradék 1 dl habtejszínt pár evőkanál epervelővel. Feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat (vigyázzunk, forralni nem szabad!). A többi epervelőt beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hőkiegyenlítéssel a zselatinos krémet is belekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém elkezdjen dermedni.
  4. Ekkor a piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
  5. Szeletekre vágva tálaljuk, ezt a nagyon finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2051
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös epertorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát a Vidék íze újságban találtam. Kicsit leegyszerűsítettem, és a tortát dupla mennyiségűre készítettem, mert a recept 18 cm-es tortáról szólt, én pedig 26 cm-est csináltam, mert a családi ünnepen sokan voltunk. Így még készítettem egy kókuszhabos-epres süteményt is. Nagyon finom torta, a szombati húsvéti családi összejövetelen mindenkinek nagyon ízlett. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 274 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...