r
Nosalty Logó

Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 6884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    573.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4547.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1497.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    584 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    2146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5977 micro
Összesen 6884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Elkészítés

A tojáskrémmel töltött gombához

  1. A gombafejeket megtisztítjuk, megszórjuk kevés sóval és borssal, majd félretesszük.
  2. Elkészítjük a tojáskrémet: A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk.
  3. A hagymát és a tojásfehérjét kockára vágjuk, a sárgáját elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a sajtkrémmel, majd ízesítjük. Hozzáadjuk a kockára vágott fehérjét és a hagymát, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük az orly-i tésztát: A tojásokat szétválasztjuk, habverővel gondosan összekevert tojássárgájához adjuk a sört, sót olajat, és a szitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a sörös masszához keverjük.
  5. A gombafejeket megtöltjük a tojáskrémmel, majd belemártjuk az orly-i tésztába és forró olajban szép pirosra sütjük.
  6. A készre sütött gombafejeket csepegtetőrácsra szedjük ki, és gondosan csepegtessük le.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10678
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Köretnek adhatunk mellé zöldséges rizst vagy petrezselymes burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Némi fejtörést okozott, hogy mit készítsek a gombafejekből, de aztán nem kellett sok idő és megszületett a töltelék, aztán arra gondoltam, hogy nem a hagyományos módon kellene bepanírozni (az olyan időigényes meló), meg az igazság, hogy már rég ki szerettem volna próbálni a sörtésztát, így egyszerűbb és gyorsabb is volt a "panírozás". A végeredmény nagyon finom lett, a család egy szempillantás alatt elpusztította. A kimaradt sörtésztát  kevés olajon serpenyőben sütöttem ki.

Hozzávalók

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...