r
Nosalty Logó

Tojáskrémes-csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojáskrémes-csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 6539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    416.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    4273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11443.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    2715 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    4838 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.6 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    904 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    3347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3982 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    2023 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5232 micro
Összesen 6539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A két piskótalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A két piskótalaphoz

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, a sütőport és a lisztet, legvégén a tojások kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáz tepsibe öntjük, és megsütjük.Ezt megismételjük. Hagyjuk a lapokat kihűlni.
  3. Közben a krémhez az összes hozzávalót a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
  4. Ha kihűlt, botmixerrel alaposan pépesítjük, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3-át, majd rárakjuk a másik lapot, és azt is megkenjük krémmel. Végül csokit reszelünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 35676
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az internetről vettem a receptet, köszönet érte. Ott fele adag készült, mint amit én csináltam, mert ott egy tepsi piskóta volt sütve, az hosszában ketté vágva és fele mennyiségű krémmel megtöltve, de én ballagásra készítettem, és így nagy adagot csináltam. Nagyon finom sütemény, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A két piskótalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...