r
Nosalty Logó

Tiroli rétes - cseresznyés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Tiroli rétes - cseresznyés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 2834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A cseresznyét kimagozzuk, egy nagy tálban összekeverjük a cukorral és a szegfűszeggel, valamint pár csepp citromlével.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal.
  4. A margarinos lisztmorzsához hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és a citrom reszelt héját, valamint pár csepp citromlevet.
  5. A robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk. (Ha túlságosan lágy, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.)
  6. A tésztát jól kilisztezett sütőpapíron kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. (Azért papíron, hogy ne essen szét a kész remekmű, miközben a tepsibe próbáljuk átrakni.)
  7. A téglalapot képzeletben a rövidebb oldalán 3 részre osztjuk, és a tölteléket a közepére tesszük úgy, hogy két végénél mardjon kb. két-két ujjnyi üres rész.
  8. Ezután a két hosszabb oldalon a tészta szélét kb. 2 cm-enként ferdén bevagdaljuk úgy, hogy a tölteléktől kb. egy ujjnyira kezdődjön egy-egy vágás.
  9. Ezeket a kis tésztacsíkokat ezután a cseresznyés töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, felváltva, mintha fonnánk, majd a végeket jól összenyomkodjuk. Ha elkészült úgy kell kinéznie, mint egy nagy fonat.
  10. A kész rétest papírral átemeljük a sütőlapra, majd 15 percet kelesztjük.
  11. Ezután tetejét megkenjük tojással és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17377
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy újságban találtam, és mivel cseresznye szezon van éppen, gyorsan el is készítettem. Sajnos első nekifutásra naívan azt hittem, át tudok emelni egy kb. 25 centis lágy tésztarudat a 10 centire lévő sütőlapra, de hát nem jött össze. :) Ebből okulva ajánlom mindenkinek a leírás szerint is, hogy eleve a sütőpapíron nyújtsa, és akkor nem lesz ilyen baleset és nem is deformálódik el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...