TiramisuXXL
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
20g babapiskóta77 kcal
-
33g feketekávé3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
78 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
3g tej1 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
245g babapiskóta921 kcal
-
400g feketekávé36 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
375g növényi habtejszín941 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
30g tej17 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
15.4g babapiskóta58 kcal
-
25.1g feketekávé2 kcal
-
1.3g rumaroma0 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
15.7g mascarpone63 kcal
-
23.5g növényi habtejszín59 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
1.9g tej1 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 215.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.9 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 502.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
35 db babapiskóta
-
4 dl feketekávé
-
20 ml rumaroma
-
50 g porcukor
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
2 ek cukor
-
3 db tojás
-
10 g zselatin
Elkészítés
A piskótához
- Készítsünk elő egy magas peremű tepsit. Először az alsó piskótaréteget fogjuk előkészíteni. Ehhez tegyük egy tálba az eszpresszó kávét, és ízlésünk szerint ízesítsük meg rumosra, és enyhén édeskésre a porcukorral, majd jó alaposan keverjük össze.
- A piskóta gömbölyű felét mártsuk a kávéba, majd a lapos felével lefelé, rakjuk szorosan egymás mellé a tálba az első réteget. (Ne áztassuk el nagyon, mert a tejszínes krémtől is ázik még a piskóta állás közben!)
- Egy tálban vizet forralunk, összekeverjük a cukrot az egész tojásokkal egy kavaró tálban, majd a forró vízgőzön "csípősre" melegítve csírátlanítunk. Melegítés közben kavargatjuk a masszát.
- Közben a tejszínt habbá verjük, a zselatint beáztatjuk, a mascarponét pedig összekeverjük egy tálban.
- Közben a gőz felett elkészült a tojásos krém, amit kihűlésig keverünk robotgéppel. Nagyon fontos, hogy alaposan kihűtsük keverés közben, mert különben összesik az egész. (Szép halvány színű és kemény, krémes állagú lesz.) Elkészítjük előírás szerint a zselatint egy kevés tejjel. Kihűtjük azt is.
- A tejszín nagy részét és a mascarponés krémet óvatosan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásos krémet is. Kevés tejszínnel összekeverjük a feloldott zselatint, jól elkavarjuk, és ezt is hozzádolgozzuk a krém többi részéhez (ezeket kézi habverővel szoktam, nehogy megtörjön a krém).
- Az első sor piskótára tesszük a krém felét, majd meghintjük kakaóporral. Újabb réteg kávés piskóta következik, majd az egészet befedjük újabb adag krémmel.
- A tetejét bőven meghintjük keserű kakaóporral, 5-6 órára hűtőbe tesszük. (Ha véletlenül megéri a másnapot, akkor az igazi, mert az ízek összeérnek, és a piskóta is megfelelő állagú lesz.)
- Tepsi mérete: 17x24
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20747
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Ajánló
Előre elkészíthető, és megéri a fáradtságot. A mascarpone natúr Milli vajkrémmel helyettesíthető, úgy pénztárcakímélő. Az oldalon olvastam@{házi készítésű krémsajtról:Házi krémsajt -mascarpone helyett}is, azzal is finom, a kolléganőm szokott otthon tejfölből készíteni. Rumaroma helyett tehetünk bele rumot, állítólag konyakkal is finom, mások az amoretto likőrre esküsznek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Nagyon szeretem a kávét, de édesen nem tudom meginni, ezért elzárkóztam mindenféle kávés sütitől. A tiramisu számtalan gyümölcsös változatát elkészítettem már, a piskótákat mindig narancslébe mártogatva. Féltem a nyers tojástól is, így nem lehetett rávenni a klasszikus tiramisu elkészítésére. Aztán ráakadtam erre a receptre, csak a cukor mennyiségét csökkentettem le, és az eredmény egy csodálatosan harmónikus, kellemes desszert...és egy újabb merénylet a fogyókúrázók ellen.