Tiramisuval töltött csokikosár
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lorem Ipsum
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kosárkákhoz (20 db)
-
38g csokoládé205 kcal
A tiramisuhoz
-
31g mascarpone126 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
44g feketekávé4 kcal
-
50g piskótatallér175 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kosárkákhoz (20 db)
-
300g csokoládé1638 kcal
A tiramisuhoz
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
350g feketekávé32 kcal
-
400g piskótatallér1400 kcal
-
46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5151
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kosárkákhoz (20 db)
-
17.2g csokoládé94 kcal
A tiramisuhoz
-
14.3g mascarpone58 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.5g habtejszín33 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
-
22.9g piskótatallér80 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
295
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 287.3 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3377.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 849 mg
-
Foszfor 1199 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424 g
-
Cukor 350 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 584.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 796 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
5151
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A kosárkákhoz (20 db)
A tiramisuhoz
-
250 g mascarpone
-
5 dkg porcukor
-
1 kk citromhéj
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
40 dkg piskótatallér
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A kosárkákhoz (20 db)
- Első körben a csokikosarakat készítjük el, majd amíg ezek hűlnek, összeállítjuk a tiramisukrémet, és előkészítjük a terepet a kosarak "összeszerelésére".
- Ellenőrizzük, hogy a szilikonformák tiszták -e!
- Összeállítjuk a "csöpögtetőt": a tepsire felkerül a sütőrács. A duplafenekű edény belsejét megtöltjük vízzel. Ez fog gondoskodni arról, hogy a csoki ne éghessen oda.
- A duplafenekű edényben felolvasztjuk a csokoládét. Lehetőleg kis lángon próbálkozzunk, különben rosszuljárás esete forog fenn. Ügyeljünk rá, hogy 45 celsius foknál ne legyen melegebb! (+/- 10% tűréssel, a mérnökök kedvéért)
- A felolvasztott csokoládéból egy-egy adagot evőkanállal egy-egy szilikonformába öntünk. (Azbeszt-kezűek előnyben)
- A formában lévő csokoládét eloszlatjuk egyenletesen minden oldalon, majd a felesleget a forma fejjel lefelé fordításával kiöntjük belőle.
- A kész kosárkát a formával együtt, fejjel lefelé, a rácsra helyezzük.
- Ismételgessük a 4-6 lépéseket, míg a csoki vagy a forma el nem fogy, ügyelve rá, hogy az olvasztott csokoládé hőmérséklete ne menjen 45 fok fölé. Jelentősen. (Én egy labor-hőmérővel méricskéltem, bár ez lehet, hogy túlzás)
- Ha a forma fogy el előbb, akkor vakarjuk meg a tarkónkat, mert Flóra kiváló receptje az én módosításaimmal pont 20 forma kitöltésére elég. A maradék csoki természetesen bármi másra elhasználható, vagy akár a kész tiramisuk tetejére is önthető. Vissza a tárgyhoz:
- Tiramisu-krém. Ezt Flóra pont jól leírja.
- Következik az összeszerelés. A lehűlt, megdermedt kosarakat egyenként szedegessük ki a formákból, majd rendezzük el egy fémtálcán.
- Minden piskótácskát merítsünk meg egy pillanatra a kávéban, majd minden kosárba rakjunk egy-egy kerek kávés piskótácskát.
- Minden kosárba merjünk annyi krémet, ami éppen ellepi a piskótácskát, majd a krémre szórjunk egy csipetnyi fahéjat.
- Ezeket ismételjük még kétszer, tehát minden kosárba 3 piskóta és az ezeket borító krém kerül.
- A 3 piskóta lerakása és beborítása után a kosár tetején fennmaradó helyet töltsük fel krémmel.
- A kész cuccot egy napra behűtjük.
- Tálalás: a fémtálcán lévő kosarakra porcukor-szóróval kakaóport hintünk, majd a már nyálukat csöpögtető vendégeinknek felszolgáljuk, akik ettől kötelező jelleggel fognak elalélni.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9430
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Desszertbornak fehéret, édeset. A Babits-féle Érdekházasság szerintem kiváló e célra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Lorem Ipsum
4 recept
Pár napja készítettem el ezt a finomságot, mikor a társaságban felvetődött, hogy tudásunk összemérése okán le kéne rendezni a saját vacsoracsatánkat, és rendkívüli sikert aratott. 20 darabot csináltam, ami - dacára a főétel mennyiségének és kalóriatartalmának - egy pillanat alatt elfogyott.