r
Nosalty Logó

Tiramisuval töltött csokikosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lorem Ipsum
Tiramisuval töltött csokikosár
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Elkészítés

A kosárkákhoz (20 db)

  1. Első körben a csokikosarakat készítjük el, majd amíg ezek hűlnek, összeállítjuk a tiramisukrémet, és előkészítjük a terepet a kosarak "összeszerelésére".
  2. Ellenőrizzük, hogy a szilikonformák tiszták -e!
  3. Összeállítjuk a "csöpögtetőt": a tepsire felkerül a sütőrács. A duplafenekű edény belsejét megtöltjük vízzel. Ez fog gondoskodni arról, hogy a csoki ne éghessen oda.
  4. A duplafenekű edényben felolvasztjuk a csokoládét. Lehetőleg kis lángon próbálkozzunk, különben rosszuljárás esete forog fenn. Ügyeljünk rá, hogy 45 celsius foknál ne legyen melegebb! (+/- 10% tűréssel, a mérnökök kedvéért)
  5. A felolvasztott csokoládéból egy-egy adagot evőkanállal egy-egy szilikonformába öntünk. (Azbeszt-kezűek előnyben)
  6. A formában lévő csokoládét eloszlatjuk egyenletesen minden oldalon, majd a felesleget a forma fejjel lefelé fordításával kiöntjük belőle.
  7. A kész kosárkát a formával együtt, fejjel lefelé, a rácsra helyezzük.
  8. Ismételgessük a 4-6 lépéseket, míg a csoki vagy a forma el nem fogy, ügyelve rá, hogy az olvasztott csokoládé hőmérséklete ne menjen 45 fok fölé. Jelentősen. (Én egy labor-hőmérővel méricskéltem, bár ez lehet, hogy túlzás)
  9. Ha a forma fogy el előbb, akkor vakarjuk meg a tarkónkat, mert Flóra kiváló receptje az én módosításaimmal pont 20 forma kitöltésére elég. A maradék csoki természetesen bármi másra elhasználható, vagy akár a kész tiramisuk tetejére is önthető. Vissza a tárgyhoz:
  10. Tiramisu-krém. Ezt Flóra pont jól leírja.
  11. Következik az összeszerelés. A lehűlt, megdermedt kosarakat egyenként szedegessük ki a formákból, majd rendezzük el egy fémtálcán.
  12. Minden piskótácskát merítsünk meg egy pillanatra a kávéban, majd minden kosárba rakjunk egy-egy kerek kávés piskótácskát.
  13. Minden kosárba merjünk annyi krémet, ami éppen ellepi a piskótácskát, majd a krémre szórjunk egy csipetnyi fahéjat.
  14. Ezeket ismételjük még kétszer, tehát minden kosárba 3 piskóta és az ezeket borító krém kerül.
  15. A 3 piskóta lerakása és beborítása után a kosár tetején fennmaradó helyet töltsük fel krémmel.
  16. A kész cuccot egy napra behűtjük.
  17. Tálalás: a fémtálcán lévő kosarakra porcukor-szóróval kakaóport hintünk, majd a már nyálukat csöpögtető vendégeinknek felszolgáljuk, akik ettől kötelező jelleggel fognak elalélni.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9433
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Ajánló

Desszertbornak fehéret, édeset. A Babits-féle Érdekházasság szerintem kiváló e célra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lorem Ipsum 4 recept

Pár napja készítettem el ezt a finomságot, mikor a társaságban felvetődött, hogy tudásunk összemérése okán le kéne rendezni a saját vacsoracsatánkat, és rendkívüli sikert aratott. 20 darabot csináltam, ami - dacára a főétel mennyiségének és kalóriatartalmának - egy pillanat alatt elfogyott.

Hozzávalók

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...