r
Nosalty Logó

Tiramisu torta Bodzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu torta Bodzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 4926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 nagy mély tálat készítsünk elő. Egyikbe elkészítjük a főzés nélküli pudingot (puding+tej), majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és összekeverjük alaposan. Másik tálba habtejszínt és a vaníliás cukrot keményre verjük habverővel (olyan keményre, ha a tálat lefelé fordítjuk, akkor ne essen ki a hab). Ezek után a habot kanalanként hozzáadjuk a már előbb elkészített pudinghoz, és óvatosan összekeverjük.
  2. Készítsünk elő egy mély tálat, jénai tálat, vagy ha tortát készítünk, akkor tortaformát. Főzzünk le egy kávét, és abba ízlés szerint öntsünk rumot. Várjuk meg, hogy kicsit lehűljön!
  3. Ezek után a babapiskótákat a kihűlt rumos kávéba csak egy pillanatra beleforgatjuk, és szépen szorosan a tál aljára tegyük (ha tortát csinálunk, akkor az oldalára szépen a kör alakú piskótákat pakoljunk le). Erre kb. a fele krémet ráöntjük, majd még 1 réteg rumos-kávés babapiskóta jön (plusz a körös babapiskóta a tortához), és a maradékot öntsük rá.
  4. Legvégén a tetejére jöhet a cukrozatlan kakaópor. Egy kis szita segítségével hintsük meg a tetejét, majd min 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára a hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, illetve a krém kicsit megkeményedjen.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3151
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Ajánló

Eperrel, cseresznyével és málnával is meg lehet bolondítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagy kedvence! :) Nem csak finom, hanem gyorsan, sütés nélkül, akár fél óra alatt össze lehet dobni. Sok helyen elkészítettem már, és olyan sikert aratott, hogy pillanatok alatt elfogyott. Nem fogsz benne csalódni. :) ui.: Ezt nem csak tortaként lehet elkészíteni, hanem akár egy vasárnapi ebéd desszertjeként. Ha desszertként akarod feltálalni, akkor nem szükséges hozzá kör alakú piskóta, elég a hagyományos piskóta és mély tálba kell rétegesen beletenni ugyanúgy ahogy a receptbe majd olvasod. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...