r
Nosalty Logó

Tiramisu piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tiramisu piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és teljesen egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, (200 fokon), és 10 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Mikor megsült, egy konyharuhára húzzuk, és gyorsan még forrón feltekerjük, óvatosan, nehogy repedjen. Így hagyjuk kihűlni. Hűlés után a papírt lehúzzuk róla.
  5. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. Az 1 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojás habját, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
  6. Széthajtjuk a piskótalapot, és a kihűlt kávéval meglocsoljuk. Majd a krémet eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, megszórjuk kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük összeérni.
  7. Éles késsel 2 cm-es szeleteket vágunk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5733
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom egyik kedvence a tiramisu, ezért most megpróbáltam tekercs formájában, és így is tökéletes lett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...