r
Nosalty Logó

Tiramisu Orsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baloghorsi
Tiramisu Orsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.3 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    312 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, és további felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgájákat a cukorral és a borral egy fém tálban gőz felett sűrű krémmé főzzük.
  3. A túrót és a mascarponét összekeverjük, beletesszük a sót és a már csak langyos tojássárgájás kémet.
  4. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (a hűtőben állásában ereszt egy kis levet, ezt nem keverjük bele a krémbe), és ha kell, még cukrozzuk.
  5. A babapiskótákat egy rétegben egy mélyebb tálba tesszük, majd a rumos-kávéval meglocsoljuk. Erre rétegezzük a krémet, majd megszórjuk kakaóporral. Kb. fél nap alatt jól összeér a hűtőben (már ha kibírja addig :D).
  • Tepsi mérete: 24X32
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7660
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu Orsi konyhájából
baloghorsi 18 recept

Réges-régen vendégségben kóstoltam ezt a tiramisut (amikor még nem nagyon volt ismert édesség itthon), és nagyon ízlett. Nekem azóta is ez A TIRAMISU :) A tiramisu szó jelentése "dobj fel". Aki megkóstolja, a benne levő kávétól és a kis alkoholtól biztos jobb kedve lesz.:) Nekem a nem túl édes, pikáns íze miatt az igazi, a legtöbb helyen nagyon édes tiramisu krémeket ettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...