r
Nosalty Logó

Tiramisu Norbi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Tiramisu Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    249 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. Lefőzzük a kávét, ízesítjük a vaníliával, cukorral, és ebben hempergetjük meg a babapiskótákat. Fontos, hogy maximum 3 másodpercet töltsön a piskóta a folyadékban, mert különben elázik, és túlságosan intenzív kávé íze lesz. Ettől a kevés kávétól a gyerekek se mennek falnak, de ha mégis tartunk tőle használjunk kakaót vagy maci kávét helyettesítőleg.
  2. Egy tepsiben, műanyag tárolódobozban vagy bármilyen hasonlóban elfektetjük a piskótákat, majd rákanalazzuk a krémet.
  3. Ehhez kikeverjók a mascarponét a cukorral, a tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk, majd a vízgőz fölött "főzött"tojáslevet is hozzákeverjük, amelyet előtte kihűtöttünk a habosra keveréssel.
  4. Az előzőleg előkészített lapzselatint is feloldjuk meleg vízben, és hozzáöntjük. Fontos, hogy lapzselatint használjunk, mert a portól kocsonyás lesz az állaga, és nem ez a cél. Ha nem használunk, nem biztos hogy szépen szeletelhető lesz, ami nem feltétlenül gond, mert eredetileg ez egy pohárkrém úgy tudom.
  5. Még egy réteg piskóta és még egy réteg krém.Pár óra pihentetés a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, és fogyasztás előtt szórjuk le kakaóporral. Ez az én verzióm, próbálják ki, éskíméljenek az okoskodók.
  • Tepsi mérete: 28x16x6
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18333
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Húsvétkor ettük. Senki nem édesszájú, mégis mind elfogyott. Habos, krémes, puha és lágy desszert.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...