r
Nosalty Logó

Tiramisu kockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tiramisu kockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótát robotgépben porfinomságúra őröljük, majdösszekeverjük a langyos vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a tojáslikőrrel.
  2. A kész "tésztát"23x26 cm-es tepsibe egyenletes vastagságban beletapicskoljuk, s a formát negyed órára mélyhűtőbe tesszük, ahol a vajas morzsalék gyorsan megdermed.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), egy nagy lábasban pedig elkezdünk vizet forralni. Ezalatt összeállítjuk a pofonegyszerű krémet. Így mire elkészül a krém, a víz is lobogva forr.
  4. A krémhez előveszünk két tálat, az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba sárgájukat pottyantjuk.A tojássárgákhoz hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét,a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukor felét és a citrom héját. Magas fokozaton, robotgéppel habosra keverjük.
  5. Az elmosott, szárazra törölt habverővel a tojásfehérjékből először félkemény, majd a maradék cukor hozzászórása után, tökéletesen kemény habot verünk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjüka mascarponés krémet a fehérjehabbal,majd előszedjük a mélyhűtőből a tepsit.A morzsás alapra rákanalazzuk a masszát.
  6. Egy nagyobb tepsibe öntjük az előzőlegforrásig melegített vizet, majd a belehelyezzük a tepsis sütit. A tiramisu-kockafél órán át fürdőzik a sütőben, de hogy ne barnuljon meg a teteje, az utolsó 20 percben lefedjük alufóliával.
  7. Amikor kész a mű, kivesszük a tepsit és megvárjuk, míg teljesen kihűl, aztán kiemeljük a formát a tepsiből, és egy kis szűrőn át cukrozatlan kakaóporral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 510
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 153482
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás tészta, könnyed és légies hab tojáslikőrrel megbolondítva… Isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...