r
Nosalty Logó

Tiramisu Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tiramisu Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 1468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 8796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    484.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4109.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.5 g
  • Cukor
    779 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 8796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Elkészítés

Krémhez

  1. Tegyünk fel egy edényben kevés vizet melegedni, közben egy tálban, ami illeszkedik majd rá, egy kézi habverővel keverjük jól el az egész tojásokat a cukorral.
  2. Ha forrni kezd a vizünk, mérsékeljük a hőt alatta, rátesszük a tálat, és gyakran megkeverve addig kell melegítenünk, amíg csípős nem lesz. Vigyázzunk, nehogy leragadjon, vagy megfőjön a tojásos masszánk.
  3. Eközben felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínt, egy előtte behűtött tálban, majd hidegre tesszük. A zselatint kevés langyos vízbe áztatjuk. A mascarponét simára keverjük.
  4. A csípősre melegedett cukros tojásunkat levesszük a gőzfürdőről, majd egy gépi habverő segítségével maximális fokozaton kihűlésig verjük, habosítjuk. Ezzel a művelettel ne legyünk türelmetlenek, mert ha nem hűl ki teljesen a krémünk, folyós lesz.
  5. Ha teljesen kihűlt a tojáskrémünk, jöhet az összerakás. A felvert tejszínhez először a kikevert mascarponét adjuk hozzá kisebb adagokban, de csak óvatosan, ne törjük össze a habot. Ezután szintén kisebb adagokban mehet bele a tojáskrém is.
  6. A beáztatott lapzselatinról leöntjük a vizet, majd alacsony hőfokon kevergetve feloldjuk, forralni nem kell, ha feloldódott, már készen is van. Ez a művelet 15-20 másodperc alatt megvan.
  7. Ezután egy kézi habverő segítségével, vékony sugárban elkeverjük a krémben.

Piskótához

  1. Előkészítünk egy magas peremű tepsit, ha lekapcsolható oldalú, az még jobb, a tálalásnál könnyebbséget jelent. Jöhet az összeállítás.
  2. A kávét keverjük el a cukorral és ízlés szerinti rummal, majd egyenként mártsuk meg a piskóták egyik felét benne 2-3 másodpercig, vigyázzunk, ne áztassuk el. Ezután szorosan egymás mellé rakjuk a formánkba.
  3. Rámerjük a krém felét, elsimítjuk rajta, majd ismét egy sor kávéba mártott piskóta jön rá, ezután a krém másik felével betakarjuk, szépen eloszlatjuk rajta. Végül egy éjszakára hidegre tesszük. Ez alatt az ízek is jól összeérnek.
  4. Másnap kakaóporral meghintve tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 160043
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon sokáig mellőztem a tiramisu készítését, talán azért, mert igazán jó receptre nem akadtam, nos ez számunkra tökéletesnek bizonyult.

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...