Tiramisu Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g lapzselatin12 kcal
Piskótához
-
67g babapiskóta251 kcal
-
83g feketekávé8 kcal
-
8g rum19 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
19 kcal
Összesen
1468
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
750g habtejszín2190 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
20g lapzselatin70 kcal
Piskótához
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
500g feketekávé45 kcal
-
50g rum116 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
114 kcal
Összesen
8796
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
Krémhez
-
15.6g mascarpone63 kcal
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
15.6g cukor60 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
Piskótához
-
12.5g babapiskóta47 kcal
-
15.6g feketekávé1 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Összesen
274
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.6 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
1468
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.7 g
Zsír
-
Összesen 484.2 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4109.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 737 mg
-
Foszfor 1437 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 969.5 g
-
Cukor 779 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1221.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2557 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 411 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 998 mg
-
Retinol - A vitamin: 2520 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1480 micro
Összesen
8796
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
7.5 dl habtejszín
-
50 dkg cukor
Piskótához
-
5 dl feketekávé
-
0.5 dl rum
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
Krémhez
- Tegyünk fel egy edényben kevés vizet melegedni, közben egy tálban, ami illeszkedik majd rá, egy kézi habverővel keverjük jól el az egész tojásokat a cukorral.
- Ha forrni kezd a vizünk, mérsékeljük a hőt alatta, rátesszük a tálat, és gyakran megkeverve addig kell melegítenünk, amíg csípős nem lesz. Vigyázzunk, nehogy leragadjon, vagy megfőjön a tojásos masszánk.
- Eközben felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínt, egy előtte behűtött tálban, majd hidegre tesszük. A zselatint kevés langyos vízbe áztatjuk. A mascarponét simára keverjük.
- A csípősre melegedett cukros tojásunkat levesszük a gőzfürdőről, majd egy gépi habverő segítségével maximális fokozaton kihűlésig verjük, habosítjuk. Ezzel a művelettel ne legyünk türelmetlenek, mert ha nem hűl ki teljesen a krémünk, folyós lesz.
- Ha teljesen kihűlt a tojáskrémünk, jöhet az összerakás. A felvert tejszínhez először a kikevert mascarponét adjuk hozzá kisebb adagokban, de csak óvatosan, ne törjük össze a habot. Ezután szintén kisebb adagokban mehet bele a tojáskrém is.
- A beáztatott lapzselatinról leöntjük a vizet, majd alacsony hőfokon kevergetve feloldjuk, forralni nem kell, ha feloldódott, már készen is van. Ez a művelet 15-20 másodperc alatt megvan.
- Ezután egy kézi habverő segítségével, vékony sugárban elkeverjük a krémben.
Piskótához
- Előkészítünk egy magas peremű tepsit, ha lekapcsolható oldalú, az még jobb, a tálalásnál könnyebbséget jelent. Jöhet az összeállítás.
- A kávét keverjük el a cukorral és ízlés szerinti rummal, majd egyenként mártsuk meg a piskóták egyik felét benne 2-3 másodpercig, vigyázzunk, ne áztassuk el. Ezután szorosan egymás mellé rakjuk a formánkba.
- Rámerjük a krém felét, elsimítjuk rajta, majd ismét egy sor kávéba mártott piskóta jön rá, ezután a krém másik felével betakarjuk, szépen eloszlatjuk rajta. Végül egy éjszakára hidegre tesszük. Ez alatt az ízek is jól összeérnek.
- Másnap kakaóporral meghintve tálaljuk.
- Tepsi mérete: 35x24
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 160043
- Feltöltés dátuma: 2016. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon sokáig mellőztem a tiramisu készítését, talán azért, mert igazán jó receptre nem akadtam, nos ez számunkra tökéletesnek bizonyult.