Tiramisu ahogy Sütőtök készíti
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
28g tojássárgája90 kcal
-
56g tojásfehérje29 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
10g rum23 kcal
-
23 kcal
A piskótához
-
4g cukor15 kcal
-
80g feketekávé7 kcal
-
80g tej45 kcal
-
30g rum69 kcal
-
23 kcal
-
120g babapiskóta451 kcal
-
15 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémhez
-
750g mascarpone3030 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
50g rum116 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A piskótához
-
20g cukor77 kcal
-
400g feketekávé36 kcal
-
400g tej224 kcal
-
150g rum347 kcal
-
30g instant kakaópor114 kcal
-
600g babapiskóta2256 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krémhez
-
25.5g mascarpone103 kcal
-
4.8g tojássárgája15 kcal
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.7g rum4 kcal
-
4 kcal
A piskótához
-
0.7g cukor3 kcal
-
13.6g feketekávé1 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
5.1g rum12 kcal
-
4 kcal
-
20.4g babapiskóta77 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.1 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.9 g
Zsír
-
Összesen 372.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3191.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 1271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655.4 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 842.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 1162 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
A krémhez
-
750 g mascarpone
-
7 db tojássárgája
-
7 db tojásfehérje
-
7 ek cukor
-
0.5 dl rum
-
3 csomag vaníliás cukor
A piskótához
-
2 ek cukor
-
4 dl tej
-
1.5 dl rum
-
600 g babapiskóta
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A krémhez
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egyelőre betesszük a hűtőbe. (Hidegen lehet szép kemény habbá felverni.)
- A sárgáját 7 ekcukorral, 3 csomag vaníliás cukorralés 0,5 dl rummal kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is.
- A fehérjéket ekkor jól felverjük, és a krémbe forgatjuk.
- A kávéból, tejből, maradék rumból, 1 ekkakaóból, vaníliás cukorból és kristálycukorból készítünk egy elegyet. Amennyiségek változhatnak,mert ízlés szerint lehet kialakítani, ki mennyire szeretné keserűre-édesre-rumosra-tejesre. A lényeg, hogy legyen egy karakteres aromájú, édes és lágy "tejeskávénk".
- Egy tepsit vagy jénait magunk mellé veszünk, és elkezdjük a rétegezést. Először egy kis krémet elsimítunk a tál alján.
- A piskótákat pontosan 2 másodpercig beáztatjuk a kávés-tejes szószba, és a krémre rakosgatjuk szabályosan, nem túl szorosan. Nagyon fontos, hogy szigorúan 3 másodperc legyen az áztatás, mert pillanatok alatt szétmállik, 3 másodpercnél kevesebbtől pedig nem szívja meg magát eléggé.
- Szóval az első piskótarétegre jön vastagon a krém kb. fele, majd ezt megszórjuk1 ekkakaóval.
- A következő réteg ismét az áztatott piskóta, majd a maradék krém, és a legtetejére újabb ekkakaó.
- Az egészet 1 napra, de legalább egy éjszakára hűtőben összeérleljük, majd hidegen tálaljuk.
- Tepsi mérete: 25x35
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 10010
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.
Ajánló
Isteni úgy, ahogy van. Aki viszont nem szereti a nyers tojás felhasználását, az ne ezt a receptet válassza, bár a tiramisu híresen "nyers tojásos" étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Imádom a tiramisut, de életemben egyetlen egyszer ettem olyan igazán csodával felérőt, amit azóta sem tudok kiheverni. :) Sajnos nekem az eredeti leírás, melyben tömény feketekávé szerepel, túl keserű. Egy kedves ismerősünktől származik ez a titkos recept, és szerintem ez a világ legjobb tiramisuja (mint mindenkinek a magáé, de nem baj :D). Sajnos a fényképen levő adagnál elkövettem azt a hibát, hogy elbambultam 1-1 másodpercet, egy csöppet túl is áztak a piskóták, de közben néztem valami romantikus filmet, ez van. :D Eztán nyilvánvalóan nem bírtam kivárni a pihentetési időt, két-három órát vért izzadtam, majd feltéptem a hűtőt, és "lesz, ami lesz"- alapon beleugrottam egy fejest. :D Ha okosan kivártam volna a másnapot, már szépen lehetett volna "vágni", de az élvezeti értékéből nem vont le. :)