Tiramisu ahogy pamarika készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g diabetikus liszt50 kcal
A babapiskótához
-
10g édesítőszer0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
17g diabetikus liszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
0 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
19 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
29 kcal
-
33g feketekávé3 kcal
Összesen
758
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g diabetikus liszt297 kcal
A babapiskótához
-
60g édesítőszer0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g diabetikus liszt330 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
0 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
114 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
171 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
Összesen
4548
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
14g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.8g diabetikus liszt13 kcal
A babapiskótához
-
2.5g édesítőszer0 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
4.2g diabetikus liszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
0 kcal
-
10.6g mascarpone43 kcal
-
17g tej10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
21.2g habtejszín62 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
8.5g feketekávé1 kcal
Összesen
195
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
758
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.1 g
Zsír
-
Összesen 318.3 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4591.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1143 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 1650 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.9 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 936.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 512 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 1517 mg
-
Retinol - A vitamin: 2144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2454 micro
Összesen
4548
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál diabetikus liszt
A babapiskótához
-
60 g édesítőszer
-
4 db tojás
-
10 dkg diabetikus liszt
-
1 csipet só
-
0.5 dl víz
Az összeállításhoz
-
5 csepp folyékony édesítőszer
-
25 dkg mascarpone
-
4 dl tej
-
2 csepp vaníliaaroma
-
2 csepp rumaroma
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 dl feketekávé
Elkészítés
A piskótához
- 6 tojásból piskótatésztát készítünk. 4 tojásból pedig babapiskótát (recept itt).
- A vaníliapudingot felfőzzük 3 dl tejben, édesítjük, és kihűtjük. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és alaposan kikeverjük.
- 2 dl feketekávéhoz öntünk fél dl tejet, kevés vanília- és rumaromát, valamint folyékony édesítőszert ízlés szerint. Ebbe a folyadékba mártogatjuk a babapiskótákat majd.
- A kihűlt piskótára kenjük a krém felét, kakaóport szórunk rá, majd rátesszük a megmártott babapiskótát, majd ismét a krémet, és kakaóval megszórjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük 2 habfixálóval, és a sütemény tetejére simítjuk. Végül kakaóporral szórjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28831
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a finom édességet cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják.