Tiramisu Pavlova Torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bonee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hablapok
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Krém
-
13g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
1g zselatin2 kcal
Torta összeállítása
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hablapok
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Krém
-
100g feketekávé9 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
4g zselatin13 kcal
Torta összeállítása
Összesen
3589
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hablapok
-
17.6g tojásfehérje9 kcal
-
18.3g cukor71 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
Krém
-
7.3g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
36.7g habtejszín107 kcal
-
18.3g mascarpone74 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
Torta összeállítása
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 257.7 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.6 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 644 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
3589
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Hablapok
-
1 fél citromból nyert citromlé
Krém
-
1 dl feketekávé
-
40 ml amarettó
-
5 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
2 teáskanál zselatin
Torta összeállítása
Elkészítés
Hablapok
- Kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra (légkeveréses 120). Két tepsire tegyünk sütőpapírt, és rajzoljunk rájuk egyenként egy 22 cm átmérőjű kört.
- Adjuk a tojásfehérjéhez a citromlevet, majd habverés közben, amikor már enyhén habos, kezdjük el evőkanalanként hozzáadni a cukrot kb. 10 másodpercenként (a cukor helyettesíthető teljes mértékben xilittel is). A cukor hozzáadása után kb 5-10 perc alatt maximális keménységűre kell verni a habot, nem kell félni, hogy összetörik.
- Osszuk kétfelé a cukros habot a két tepsi között, majd formáljunk egy-egy 22 cm-es körlapot belőlük a sütőpapírra rajzolt minta segítségével. A hablap felületét simítsuk el. Egyszerre süssük kb. 50 percig, vagy amíg kemény és aranybarna lesz. Félidőben cseréljük meg a sütőben a két tepsit. Ha megsültek, nyissuk ki a sütő ajtaját, úgy hagyjuk kihűlni.
Krém
- A lefőzött kávét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük egy kis lábosban a választott alkohollal, és hozzáadjuk a zselatinport, majd elkeverjük, és állni hagyjuk 5 percig, amíg felolvad a zselatin.
- Miután a zselatin felolvadt, a keveréket felmelegítjük, és 1 percig forraljuk alacsony hőfokon, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl a zselatin, elkezdjük felverni a tejszínt, fontos, hogy a tejszín hideg legyen, lehetőleg az edény is, amiben verjük. Olyan keményre kell verni a tejszínt, hogy a habverő megálljon benne, ne folyjon.
- A kemény tejszínhabba finoman belekeverjük a kihűlt zselatinos kávét és a mascarponét. Óvatos, de határozott kevergetés mellett addig keverjük, amíg egyenletes kávébarna lesz a hab.
Torta összeállítása
- Egy megfelelő tortatartó tálcára kihelyezzük az első hablapot, amelyről lehúztuk a sütőpapírt, majd megkenjük az elkészült krém felével. A krémre ráhelyezzük a második hablapot is (sütőpapír nélkül), majd rákenjük a maradék krémet, itt ízlés szerint lehet választani, hogy az oldalára is kenünk krémet, vagy hagyjuk, hogy látszódjanak a hablapok szélei.
- Ha akarjuk, reszelhetünk csokit vagy szórhatunk kakaót a tetejére. Tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy napra is.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30x1
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4751
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bonee
1 recept
Egy speciális változat az örök tiramisura, a piskóta légiesen könnyű hablapokra cserélve. Enyhén bonyolultabb elkészíteni, mint egy piskótás változatot, de az eredmény mindenért kárpótol. A hablapok édessége ínycsiklandóan vegyül a krém kávés ízével. Tökéletes desszert minden alkalomra.